12. 02. 2018 - 16:31
'Da smo igrali 10 sati ne bi postigli gol'
907
Shares
'Da smo igrali 10 sati ne bi postigli gol'

MOURINHO NAKON PORAZA:

'Da smo igrali 10 sati ne bi postigli gol'

12. 02. 2018 - 16:31
0
Shares

Trener fudbalera Manchester Uniteda Jose Mourinho rekao je da njegova ekipa ne bi postigla gol protiv Newcastle i da je igrala 10 sati, a ne 90 minuta.

United je juče izgubio sa 0:1 od Newcastlea i pretrpio peti poraz u Premijer ligi ove sezone.

Fudbaleri Manchester Uniteda su imali 13 šuteva na gol, od kojih šest u okvir, ali nisu uspjeli da postignu pogodak, pa sada za prvoplasiranim gradskim rivalom Cityjem zaostaju 16 bodova.

"Bogovi fudbala su očigledno bili na njihovoj strani", rekao je Mourinho, prenijeli su britanski mediji.

Mourinho, koji je bez pobjede u sedam prvenstvenih utakmica na Saint James Parku, rekao je da su fudbaleri Newcastlea "igrali kao životinje". Crno-bijeli su ostvarili prvu prvenstvenu pobjedu na domaćem terenu od oktobra. 

"Mogli smo da provedemo na terenu 10 sati i ne bismo postigli gol. Oni su zatresli mrežu nakon naše greške u odbrani. Sigurno se osjećaju sjajno jer su dali apsolutno sve od sebe. Borili su se za bodove, a kada su poveli, životima su branili svoj gol. Mislim da je to prelijep način da se pobjedi u fudbalskoj utakmici", naveo je Mourinho.

Debitant na golu Newcastlea Martin Dubravka dobro je branio i zaustavio šuteve Anthonyja Marsialla, Alexisa Sancheza i Jessija Lingarda.

Fudbaler Uniteda Phil Jones rekao je da su igrači očajni zbog poraza, nakon kojeg ekipa ima dva boda više od trećeplasiranog Liverpoola, koji je pobijedio Southampton sa 2:0.

"Počeli smo sporo, nismo bili dovoljno dobri", naveo je Jones.

Učitaj još novosti