12. 02. 2018 - 16:29
Potvrđeno: BiH protiv Bugarske 23. marta u Razgradu,...
907
Shares
Potvrđeno: BiH protiv Bugarske 23. marta u Razgradu, Prosinečki sa najjačim sastavom

FUDBALSKI SAVEZ BUGARSKE POTVRDIO

Potvrđeno: BiH protiv Bugarske 23. marta u Razgradu, Prosinečki sa najjačim sastavom

12. 02. 2018 - 16:29
0
Shares

Prijateljska utakmica fudbalskih ”A” reprezentacija Bugarske i Bosne i Hercegovine igrat će se 23. marta na stadionu ”Ludogorets Arena” u Razgradu, objavio je Fudbalski savez Bugarske.

Satnica meča još nije određena i trebala bi biti poznata u narednim danima.

Inače, ”Ludogorets Arena” kapaciteta je 9.000 sjedećih mjesta i na ovom stadionu domaće utakmice igra višestruki prvak Bugarske, tim Ludogoretsa. Razgrad je mali grad na sjeveroistoku Bugarske, koji prema popisu iz 2012. godine, ima 33.416 stanovnika.

Četiri dana poslije susreta sa Bugarima izabranici selektora Roberta Prosinečkog u Francuskoj odigrat će test utakmicu sa selekcijom Senegala. Iako nije definitivno, meč će se po svemu sudeći igrati u Le Havreu.

U ovoj godini, u januaru nacionalni tim BiH već je odigrao dva kontrolna susreta u kojima je Prosinečki debitovao na klupi popularno zvanih ”zmajeva”. U Los Angelesu u duelu bez golova BiH je remizirala sa Sjedinjenim Američkim Državama, a u San Antoniju je poražena od Meksika – 0:1. U oba meča za bh. reprezentaciju nastupili su uglavnom igrači iz klubova Premijer lige BiH, jer su igrana van termina FIFA za odigravanje prijateljskim utakmica.

Shodno tome, prvi pravi ispit na klupi BiH Prosinečki će imati upravo protiv Bugarske u Razgradu kada će u FIFA terminu moći računati na sve internacionalce. 

Učitaj još novosti