11. 02. 2018 - 22:44
Romina petarda na Olimpicu, pogodak Edina Džeke
907
Shares
Romina petarda na Olimpicu, pogodak Edina Džeke

SERIE A

Romina petarda na Olimpicu, pogodak Edina Džeke

11. 02. 2018 - 22:44
0
Shares

Fudbaleri Rome upisali su večeras očekivanu pobjedu u susretu sa poslednjeplasiranom ekipom italijanske Serije A. "Vučica" je na svom terenu savladala Benevento rezultatom 5:2 (1:1) u posljednjoj utakmici 24. kola italijanskog prvenstva.

Gosti su se u prvom poluvremenu prikazali u jako lijepom svjetlu, mada treba reći da su fudbaleri Rome ušli u utakmicu sa potcjenjivačkim stavom što im se vrlo brzo obilo o glavu.

Indolentan pristup u odbrani domaćeg tima fudbaleri Beneventa iskoristili su već u 7. minuti i preko Guillermea stigli do vodstva na "Olimpicu".

Vodeći gol "vještica" trgnuo je fudbalere Rome iz letargije pa su u nastavku meča zaigrali dosta ozbiljnije, a vrlo brzo je stigao i izjednačujući pogodak. Aleksandar Kolarov je iznudio prekršaj kraj lijeve aut linije na protivničkoj polovini i potom preciznim centaršutem asistirao Federicu Faziju koji glavom šalje loptu u nebranjeni dio mreže za 1-1.

U nastavku su stvari došle na svoje mjesto. Roma je u uvodnih petnaest minuta dodala gas, prvo su se nizali promašaji, ali su potom uslijedili i golovi.

Na isteku sat vremena igre Edin Džeko koristi centaršut Cengiza Undera i glavom šalje loptu iz leđa golmana Beneventa što je predstavljalo početak kraja za gostujuću ekipu.

Od 60. do 75. minuta Roma postiže dva gola i rješava pitanje pobjednika. Asistent kod drugog pogotka Rome Cengiz Under postigao je dva jako lijepa gola u 62. i 75. minutu tako da pogodak Brignole iz 76. minute nije imao veći značaj.

U drugoj minuti nadoknade Gregoire Defrel pogađa iz penala i postavlja konačnih 5:2 za ubjedljiv i zaslužen trijumf "vučice".

Učitaj još novosti