26. 01. 2018 - 19:06
Červar: Htio sam više od samog turnira, ali se nismo osramotili
907
Shares
Červar: Htio sam više od samog turnira, ali se nismo osramotili

PETO MJESTO ZA HRVATE

Červar: Htio sam više od samog turnira, ali se nismo osramotili

26. 01. 2018 - 19:06
0
Shares

Hrvatska je nakon dramatične završnice pobijedila Češku 28:27 u utakmici za peto mjesto nakon što su Česi u zadnjim sekundama promašili šut za produžetak.

Hrvatska je imala šest pogodaka prednosti, ali jedva je osvojila peto mjesto.

O utakmici i drami Červar je kazao:

"Trebali bi ovi igrači doći kod mene u Metalurg, da vide kako se čuva lopta i igra na rezultat. Odlazimo kao pobjednici. Prema kriteriju sudaca bili smo gosti, to je svatko vidio. Nisam ja to izmislio, igrali smo na gostujućem terenu, ali ne što se tiče publike. Publika je bila divna."

"Ali znate, kada odu kamioni, kada ode mašinerija, onaj koji bi trebao razmišljati o sportu neka o tome razmišlja, neka spase sport, mi moramo raditi. Slali smo političke poruke, po Zagrebu čitam izreke da trebamo ljude koji vjeruju u sebe, ali u nas nitko ne vjeruje. Dajte nam uvjete, ne želimo igrati u trošnoj dvorani, imamo 13 medalja."

Turnir je ocijenio ocjenom plus tri. 

''Peto mjesto? Htio sam više. Igrali smo bez najboljeg igrača. Nismo se osramotili, nije bilo odlično, ni vrlo dobro, ali za dobru trojku jest. Čvrsto sam uz ove dečke, trebamo ulagati u njih. Treba nam rukometna strategija. Rukomet daje odgoj, razvijamo komunikaciju među ljudima i altruizam. Imamo mlade igrače, ali trebaju nam uvjeti, moramo investirati u našu djecu, sve drugo je ispod toga."

Inače, Červar je ovim najvjerovatnije okončao svoj drugi angažman na klupi Hrvatske.

Učitaj još novosti