06. 05. 2024 - 07:46
SIGURNA POBJEDA: Spahović dominantno savladao Poljaka, poslije...
907
Shares
SIGURNA POBJEDA: Spahović dominantno savladao Poljaka, poslije borbe objasnio zašto ga nije želio

SIGURNA POBJEDA: Spahović dominantno savladao Poljaka, poslije borbe objasnio zašto ga nije želio "završiti"

06. 05. 2024 - 07:46
0
Shares

Bosanskohercegovački MMA borac Tomislav Spahović ostvario je pobjedu na sinoć održanom Fight Nation Championship događaju u hrvatskom Medulinu.Spahović se u glavnoj borbi večeri borio s poljskim borcem Maciejom Gradeckim, kojeg je dominantno savladao nakon tri runde od po pet minuta.

Slavio je Spahović jednoglasnom odlukom sudija i tako se vratio na pobjedničke staze nakon poraza od Mirana Fabjana u Zetri krajem prošle godine.Dominirao je Spahović cijelim tokom borbe, u mnogo navrata je dobrim ručnim tehnikama slao Gradeckog na pod, ali nije forsirao završetak borbe u parteru već je pozivao Poljaka da ustane.
Nakon borbe je Spahović i priznao da nije jurio završetak borbe jer je želio da u oktagonu provede svih 15 minuta i skupi neophodno iskustvo nakon velike pauze.

"Htio sam da izvučem tri runde da dokažem da imam kardio za to. Imao sam priliku da završim borbu, ali išao sam do kraja jer mi treba što više vremena provedenog u kavezu", rekao je Spahović nakon borbe.Spahoviću je to deveta pobjeda u karijeri, u kojoj ima sedam poraza.

Na sinoćnjem eventu u Medulinu pod zastavom BiH nastupio je i Miloš Dobras iz Kickboxing kluba Sokolac, koji je tehničkim nokautom u prvoj rundi poražen od Veljka Aleksića, jednog od najtalentovanijih srbijanskih MMA boraca.

(klix.ba)

Učitaj još novosti