23. 01. 2018 - 22:44
Guardiola izborio prvo finale sa Man. Cityjem
907
Shares
Guardiola izborio prvo finale sa Man. Cityjem

LIGA KUP

Guardiola izborio prvo finale sa Man. Cityjem

23. 01. 2018 - 22:44
0
Shares

Vodeća ekipa Premier lige Manchester City plasirala se u finale Liga kupa pobijedivši i u drugoj utakmici polufinala na gostovanju kod Bristol Citya rezultatom 3:2.

Ekipa Pepa Guardiole je, suprotno nekim očekivanjama pošto su građani i u prvom susretu slavili s 2:1, istrčala u najjačem sastavu te je od samog početka uspostavila dominaciju.

Minutu prije kraja regularnog dijela prvog vremena, Manchester City je zasluženo poveo. Strijelac je bio Leroy Sane koji se najbolje snašao nakon odbijenog udarca Bernarda Silve.

Nakon samo pet minuta u nastavku, građani su gotovo riješili pitanje prolaska u finale natjecanja. Fantastičnu kontru povukao je Kevin De Bruyne koji je preciznim dodavanjem pronašao strijelca drugog pogotka Sergija Agüera. Krasna akcija koja je pokazala svu raskoš ekipe Pepea Guardiole.

I kada se već činilo da će gosti iz Manchestera rutinski privesti posao kraju, Bristol City je proigrao i sa dva gola je došao do triler završnice. Pack je u 64. minuti smanjio na 2:1, a na 2:2 izjednačio je Flint u trećoj minuti nadoknade.

Bristolu je nedostajao još jedan gol da dođe do historijskog preokreta, ali je umjesto toga na drugoj strani stigla kazna, De Bruyne pogađa poslije Saneove asistencije za konačnih 2:3.

City će se u finalu sastati sa boljim iz meča Arsenal - Chelsea koji je na programu sutra.

U prvom meču na Stamford Bridgeu nije bilo golova, revanš je u srijedu u 20.45.

Učitaj još novosti