20. 01. 2018 - 12:14
Nadal žestoko isprozivao legendu: Jedan igrač nastupa samo...
907
Shares
Nadal žestoko isprozivao legendu: Jedan igrač nastupa samo uveče, odgovor brzo stigao

AUSTRALIAN OPEN

Nadal žestoko isprozivao legendu: Jedan igrač nastupa samo uveče, odgovor brzo stigao

20. 01. 2018 - 12:14
0
Shares

Beneficije koje organizator Australian opena ukazuje Rogeru Federeru ozbiljno su zasmetale njegovom velikom rivalu Rafaelu Nadalu.

Dok se većina igrača ozbiljno muči igrajući po najvećim vrućinama u popodnevnim satima, Švicarac Roger Federer ima zagarantovane termine u večernjim časovima kada je Sunce na samom zalasku.

"Nije sigurno. Nekad je previše vruće i može biti opasno po zdravlje. Nije lijepo videti igrače da toliko pate na terenu", rekao je Nadal dodavši da je ogromna razlika između igranja u dnevnom i večernjem terminu.

"Jedan slobodan dan ne pravi veliku razliku. U istim si uslovima kao protivnik. Ako moraš igrati sljedećeg dana, da li ćeš igrati preko dana ili uveče će već napraviti razliku. Opasno je jer nekad možeš da izgubiš kontrolu nad tijelom zbog vrućine. Naravno, postoje igrači koji igraju češće uveče", rekao je Španac.

Na pitanje novinara ko su ti igrači, Nadal se samo nasmiješio.

"Dugo ste ovdje, zar ne? Znate isto kao i ja da dok jedan igrač nastupa uveče, ostali igraju preko dana. Tu su televizija, prodaja karata, postoje igrači koji ostvaruju više od drugih. Zbog toga neki igraju u udarnom terminu, a drugi ne. To je lako razumjeti. Nema tu priče o fer i ne fer", istakao je Nadal.

Jasno je da je Španac mislio na Federera, koji je mečeve do sada igrao isključivo u večernjim terminima.

Švicarac je demantovao da je zahtijevao od organizatora da igra samo večernje mečeve.

"Sretan sam što nisam morao igrati veče pa dan, pa veče, sretan sam što imam isti ritam. Ali ne bi mi smetalo da igram preko dana, nadam se da ću biti uspješan i u tim uslovima. Jer ako želiš na vrh, moraš igrati u svim uslovima. Ali, bez sumnje, pomaže što igram u večernjim uslovima nego u takvim", rekao je Federer.

Učitaj još novosti