19. 01. 2018 - 08:00
Legenda bez dlake na jeziku: Sramota je bilo koga porediti s...
907
Shares
Legenda bez dlake na jeziku: Sramota je bilo koga porediti s Messijem!

XAVI ZA EL PAIS

Legenda bez dlake na jeziku: Sramota je bilo koga porediti s Messijem!

19. 01. 2018 - 08:00
0
Shares

Nekadašnji veznjak i kapiten Barcelone Xavi Hernandez je u intervjuu za "El Pais" govorio o rivalitetu katalonskog kluba i Real Marida, kao i o poređenju Lionela Messija i najboljih svjetskih igrača. 

"Barcelona je finalni ispit za igrača. To je najteži i najzahtjevniji klub na svijetu. U Realu nemaju takve ljepote u igri, ako defanzivac na Bernabeu šutne loptu na tribine to je u redu. Takav je njihov stil, a navijači aplaudiraju. Na Camp Nou kada šutnete loptu na tribine negodovanja su tako glasna da su negativna. Tako je od vremena legendarnog Johana Cruyffa", kazao je Xavi.

"Znate šta mi je Luis Aragones nekada rekao. Da li želim da igral lijep ili dobar fudbal. Ne želim o imenima, ali u LaLigi je bilo mnogo igrača koji su impresionirali, ali su onda nestali bez traga. Oni znaju trikove, ali čemu to? Messi ih ne radi, nikada. Messi ide na 'ubistvo'. On igra fudbal, koji je takav da istovremeno postaje lijep."

"Taktički gledano Messi razumije sve. Sramota je bilo koga porediti s njim. Messi je svjestan svega - prostora, vremena, gdje su saigrači, a gdje protivnici. To sam još vidio kod Lebrona Jamesa", zaključio je bivši Barcin as.

Učitaj još novosti