18. 01. 2018 - 14:52
Prelijepa Zadranka iz SAD-a kreirala najveće iznenađenje...
907
Shares
Prelijepa Zadranka iz SAD-a kreirala najveće iznenađenje Australian Opena

IZNENADILA 10. IGRAČICU SVIJETA

Prelijepa Zadranka iz SAD-a kreirala najveće iznenađenje Australian Opena

18. 01. 2018 - 14:52
0
Shares

Ženski dio prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena prepun je iznenađenja. Od turnira su se već u prvoj sedmici oprostile Petra Kvitova, Garbine Muguruza, Kristina Mladenović, Venus Williams, Julia Goerges, Sloane Stephens, Coco Vandeweghe i Johanna Konta. Potonje spomenutu Britanku izbacila je Amerikanka Bernarda Pera, teniserka rođena u Zadru!

Riječ je o 23-godišnjakinji i 123. igračici svijeta, koja je zabljesnula na Australian Openu, svom prvom Grand Slam nastupu u glavnom žrijebu. Pera je u glavni turnir upala kao "sretna gubitnica", nakon što je u kvalifikacijama poražena u posljednjoj rundi.

"Bila sam spremna napustiti Australiju. Tražila sam rezervaciju za kartu kada mi je javljeno da sam upala u turnir", rekla je Pera, a potom otkrila tajnu svoje pobjede u prva dva kola.

"Cilj mi je bio da ostanem agresivna, da igram svoj tenis i da budem blizu osnovne linije. Nisam se previše opterećivala rezultatom i mislim da mi je to puno pomoglo", kaže prelijepa Bernarda, koja je samo u ovoj sedmici zaradila koliko i u cijeloj dosadašnjoj karijeri.

No ono što je najzanimljivije kod ove lijepe tenisačice je činjenica da je rođena Zadranka. Ona ju promovira na profilima svojih društvenih mreža objavljujući fotografije naše obale uz komentare "raj na zemlji", "najljepši grad"...

Pera je lani eksplodirala na ITF Touru, te je s 318. mjesta na početku 2017. dogurala sve do 123. pozicije. U razdoblju od ožujka do srpnja nastupila je na devet turnira i bila pobjednica ili drugoplasirana na čak šest turnira.

Najveći dosadašnji uspjeh joj je osvojeni ITF turnir u Češkoj, gdje je upisala svoje prve dvije pobjede protiv Top 100 tenisačica svijeta (Hogenkamp i Krystina Pliškova). Prolazak u 3. kolo Australian Opena novi je najbolji rezultat njezine karijere, koji će ju lansirati u Top 100.

pera

Kako prenosi teniski portal Baseline, Pera živi i trenira u Zadru s trenerom Lovrom Rončevićem i često je na relaciji Zadar - New Jersey, gdje joj živi obitelj i prijatelji. Bernarda je sa 16 godina preselila u SAD, čije je državljanstvo dobila jer joj je otac američki državljanin.

Njezina iduća suparnica bit će 20. nositeljica turnira - Barbora Strycova.

Učitaj još novosti