18. 01. 2018 - 10:46
Srbijanski zet konačno donio odluku: Evo gdje će Schweini...
907
Shares
Srbijanski zet konačno donio odluku: Evo gdje će Schweini igrati u 2018.

OSTAJE U CHICAGO FIREU

Srbijanski zet konačno donio odluku: Evo gdje će Schweini igrati u 2018.

18. 01. 2018 - 10:46
0
Shares

Legendarni njemački fudbaler Bastian Schweinsteiger ostaće u Chicago Feireu jer je potpisao novi ugovor, objavio je klub koji s klupe vodi srbijanski trener Veljko Paunović.

Bivšem veznjaku Bayerna i Uniteda su krajem prošle godine istekle obaveze prema tom MLS ligašu, ali je poslije dužeg razmišljanja odlučio da produži saradnju do kraja 2018.

"Srećan sam što sam produžio ugovor sa Chicagom, nastavljamo ono što smo započeli. Prošla godina je bila jedinstvena za mene, ali ne i kompletna jer nismo došli do trofeja. Ipak, siguran sam da naredna sezona može biti jako uspješna za nas. Sviđa mi se grad, klub i jedva čekam da krenemo opet sa utakmicama", rekao je Schweinsteigrer za klupski sajt.

Suprug bivše srbijanske teniserke Ane Ivanović u SAD je došao prošlog marta iz Manchester Uniteda i dao veliki doprinos Chicagu da završi kao treći u Istočnoj konferenciji, prije nego što je eliminisan u prvom kolu plej-ofa.

Detalji nove saradnje nisu objavljeni, dok je u prošloj 33-godišnji fudbaler zaradio 5,4 miliona dolara.

Schweinsteiger je tokom karijere igrao još za minhenski Bayern s kojim je osvojio osam titula Njemačke i Ligu prvaka, a s nacionalnim timom Mundijal u Brazilu 2014. godine.

U proteklom periodu nagađalo se da bi bivši njemački reprezentativac mogao pojačati Partizan, ali to se pokazalo samo kao medijska patka.

Učitaj još novosti