18. 01. 2018 - 10:26
Velika januarska saga je okončana: Wenger potvrdio veliku...
907
Shares
Velika januarska saga je okončana: Wenger potvrdio veliku trampu, Raiola napravio nevjerovatan posao

OSVRNUO SE I NA AUBAMEYANGA

Velika januarska saga je okončana: Wenger potvrdio veliku trampu, Raiola napravio nevjerovatan posao

18. 01. 2018 - 10:26
0
Shares

Velika saga oko razmjene na relaciji Arsenal - Manchester United je čini se konačno okončana. Mada ništa ne smijemo tvrditi dok ne dobijemo službenu potvrdu.

Henrikh Mkhitaryan je pristao da pređe u Arsenal, a Mino Raiola je definitivno isterao svoje. Naime, prema informacijama engleskih medija, ali i iz Armenije od ljudi bliskih najpoznatijem sportisti ove zemlje, Topnici su pristali na Raiolin zahtjev - sedmična plata sjajnom veznjaku od 130.000 funti, a s bonusima će postati najplaćeniji igrač Arsenala, preskočiće i Mesuta Ozila.

Arsene Wenger ju jutros održao konferenciju za novinare, a na početku osvrnuo se na odlazak Theo Walcotta u Everton istakavši da mu je žao što je moralo tako da se desi jer je Englez veoma inteligentna osoba. Zatim je nastavio o mogućem pojačanju s "Old Trafforda".

"Ukoliko dođe do trampe, nama neće biti problem da platimo onoliko koliko traži Henrikh Mkhitaryan. Njegova plata nam ne predstavlja problem", rekao je Francuz.

To znači i kraj sage o Sanchezu, Manchester United će potpisati ugovor sa Čileancom na četiri i po godine i on će postati najplaćeniji igrač u historiji Premier lige.

Suma koja se pominje je 400 000 funti sedmično, mada je "Sun" doieo informaciju da je u pitanju veći novac, oko pola miliona, što ipak djeluje neverovatno, jer bi u tom slučaju Alexis bio drugi najplaćeniji igrač na svijetu, blizu Lea Messija.

Ovo je naravno bruto iznos, Čileanac bi u slučaju da su informacije tačne zarađivao neto oko 270.000 funti sedmično. Čak ni Wenger nije krio da će Čileanac uskoro preći na "Teatar snova".

"To je skoro gotovo, u sljedećih 24 sata bi trebalo sve da se završi", rekao je on.

Ipak, Wenger nije previše želio govoriti o mogućem dolasku Pierre-Emerick Aubameyanga.

"Radije ćemo pričati kada bude bilo gotovo", zagonetno je zaključio.

Učitaj još novosti