17. 01. 2018 - 18:38
Otkrivena velika tajna: Neymar Barceloni duguje astronomski...
907
Shares
Otkrivena velika tajna: Neymar Barceloni duguje astronomski iznos zbog nepoštivanja ugovora

BLEACHER REPORT

Otkrivena velika tajna: Neymar Barceloni duguje astronomski iznos zbog nepoštivanja ugovora

17. 01. 2018 - 18:38
0
Shares

Neymar je ljetos šokirao cijeli svijet prešavši na "Park prinčeva" u transferu vrijednom 222 miliona eura. Uklopio se odlično, redovno daje golove i asistira, ali nije baš sretan.

Prvo je bio u otvorenom sukobu sa Cavanijem, a onda i s trenerom Emeryjem. Navodno najveća želja mu je povratak u Španiju, ali u redove Real Madrida.

Sportski portal Bleacher Report danas je prema izvorima iz španskih medija objavio da je brzonogi Brazilac dužan platiti Barceloni nevjerovatnih 100 miliona eura zbog nepoštivanja ugovora.

Naime, u Neymarovom ugovoru s Kataloncima stajala je klauzula po kojoj se Barca obvezuje isplatiti brazilskoj zvijezdi 100 miliona eura tijekom trajanja petogodišnjeg ugovora. Međutim, isto vrijedi i za Neymara, tako da je Brazilac sada dužan katalonskom klubu astronomski iznos.

Zašto se ta informacija pojavila tek sada, pola godine nakon raskida ugovora između Barce i Neymara, nije poznato, ali jasno je da će se repovi oko najvećeg, i najkontroverznijeg, transfera svih vremena još neko vrijeme vuči.

Učitaj još novosti