17. 01. 2018 - 18:27
Zvanično: Theo Walcott novi član Evertona
907
Shares
Zvanično: Theo Walcott novi član Evertona

NAPUSTIO EMIRATES

Zvanično: Theo Walcott novi član Evertona

17. 01. 2018 - 18:27
0
Shares

Povremeni peprezentativac Engleske Theo Walcott nakon 12 godina zvanično je napustio Arsenal i prešao u redove Evertona.

Bivši član Southamptona će na "Goodisonu" provesti naredne tri i po godine, a Topnicima će pripasti 30 miliona eura s bonusima.

Englez je potpisao s Karamelama ugovor do 2021. godine, te im je već drugo veliko januarsko pojačanje nakon Cenk Tosuna iz Besiktasa.

Podsjećamo, Theo je u Arsenal stigao davne 2006., a u 397 mečeva za londonski sastav je postigao 108 pogodaka. 

"Moram da se zahvalim svima koji su bili u Arsenalu tokom proteklih 12 godina jer su bili dio moje porodice. Želim se zahvaliti mojim saigračima s kojima sam imao zadovoljstvo igrati, ali najviše se zahvaljujem navijačima zbog nevjerovatne podrške tokom svih ovih godina. Žao mi je što odlazim, ali sam istovremeno uzbuđen zbog novog izazova. Svima u klubu želim uspjeh u budućnosti", rekao je Walcott nakon potpisa za Everton.

Alexis Sanchez također bi trebao napustiti "Emirates", a moguće i Mesut Ozil. Uprava radi i na dovođenju pojačanja, a u prvom planu je Pierre-Emerick Aubameyang iz Borussije Dortmund. Na meti Topnika navodno je mladi napadač Malcolm iz Bordeauxa.