16. 01. 2018 - 22:03
Srbija se ovome nije nadala ni u najluđim snovima: Hrvatska...
907
Shares
Srbija se ovome nije nadala ni u najluđim snovima: Hrvatska pogurala susjede u drugi krug očajnom predstavom

EVROPSKO PRVENSTVO

Srbija se ovome nije nadala ni u najluđim snovima: Hrvatska pogurala susjede u drugi krug očajnom predstavom

16. 01. 2018 - 22:03
0
Shares

Rukometaši Srbije ipak će zaigrati u drugom krugu Evropskog prvenstva. Orlovi su danas savladali Island s nedovoljna tri gola razlike, jer su im trebala četiri. Ipak, trebao im je apsolutno nevjerovatni trijumf Švedske nad Hrvatskom i čudo se dogodilo.

Skandinavci su savladali Kauboje s 35:31 i tako priredili veliko iznenađenje. Pobjeda je za Hrvate bila imperativ jer je donosila prvo mjesto u grupi i maksimalni bodovi za drugi krug.

Švedska je odmah na startu pokazala kako će ovo biti vrlo teška noć za Linu Červara i njegove izabranike, do rezultata 4:3 za Hrvatsku igralo se gol za gol, ali potom su žuti ubacili u brzinu više i zadržali Hrvatsku na sedam minuta bez pogotka te serijom 6:0 otišli na ogromnih 9:4. To je sigurno bio i ključni detalj meča.

U nastavku Kauboji se više nisu uspjeli vratiti na manje od tri gola zaostatka. Švedi su do kraja poluvremena zadržali plus pet (17:12), a imali su i šest razlike u jednom trenutku.

Hrvatska odbrana odigrala je uvjerljivo najgorih pola sata na turniru, u dvije uvodne utakmice prvog kruga, protiv Srbije i Islanda, primila je po 22 gola, a večeras je nakon prve dionice već bilo 17 golova u mreži.

U drugom poluvremenu nastavila se ista priča. Švedi su trpali lakoćom sve što su htjeli, a igrači Line Červara mučili su se za svaki gol. Takvu situaciju sjajno su koristili Jeppson i Nielsen, prvi je bušio Pešića i Stevanovića s vanjskih pozicija, a potonji je to činio s crte kad bi Hrvatski blok izašao na švedske vanjske pucače.

Červar je pokušao nešto promijeniti s visokim Stipom Mandalinićem na čvrstu švedsku odbranu 6-0, ali Kauboji su se prekasno probudili. U posljednjih desetak minuta Švedska je mirno održavala prednost i na koncu zasluženo slavila.

Na koncu ovog šokantnog rukometnog dana Švedska je kreirala jedno od najvećih iznenađenja prvog kruga turnira i plasirala se u drugi krug pobijedivši Hrvatsku u izravnom okršaju, a zahvaljujući njemu poraz od Islanda joj ništa nije značio i u Zagreb stiže s maksimalnih četiri boda, Hrvatska će završiti prvi dio takmičenja na drugom mjestu s dva boda, a Srbija je nakon senzacionalne pobjede protiv Islanda te zahvaljujući švedskom čudu uhvatila posljednji vlak i otišla u drugi krug bez bodova.

Ivan Čupić sa sedam i Marko Kopljar s pet golova bili su najefikasniji kod Hrvatske, dok je Albin Lagergren zabio šest pogodaka za Švedsku, a po pet su dodali Simon Jeppson i Jesper Nielsen.

Hrvatska je ovim porazom ostala i bez toliko željenog dana odmora te će iduću utakmicu igrati već za dva dana u Zagrebu, a Švedi će dobiti zasluženi dan odmora više.

Pobjedom Švedske ispao je Island, a Srbija i prošla dalje na Euru. Šveđani su prenijeli četiri, Hrvatska dva boda, a Srbi niti jedan u sljedećoj fazi. U drugom krugu Hrvatskoj će tako trebati najmanje dvije pobjede za prolazak u polufinale, a vrlo vjerovatno i sve tri pobjede.
 
U drugom krugu Hrvatska će igrati protiv Francuske (četiri boda), Norveške (dva boda) i Bjelorusije (bez bodova), a dalje će proći dvije od šest reprezentacija.
 
I dok pobjeda protiv Bjelorusije ne bi smjela doći u pitanje, Norveška i Francuska će biti puno teži zalogaj za izabranike Line Červara. Norvežani su Hrvatsku izbacili prošle godine u polufinalu Svjetskog prvenstva, a ne trebamo ni podsjećati kako Hrvatska uglavnom prolazi u okršajima s Karabatićem i društvom. 
 
Realno je očekivati i da će Švedska pobijediti Bjelorusiju pa bi u tom slučaju Hrvatska ispred Švedske vjerojvatno mogla završiti samo sa svim pobjedama u drugom krugu. Veliki izazov... Drugi krug počinje u četvrtak.

 

 

Učitaj još novosti