16. 01. 2018 - 17:38
Ovo je Hrvat koji drži ključeve najvećeg transfera na Otoku:...
907
Shares
Ovo je Hrvat koji drži ključeve najvećeg transfera na Otoku: Zaradit će pravo bogatstvo

FERNANDO FELICEVIĆ

Ovo je Hrvat koji drži ključeve najvećeg transfera na Otoku: Zaradit će pravo bogatstvo

16. 01. 2018 - 17:38
0
Shares

OK, prelazak Philippea Coutinha je bogatiji, ali zapravo je još od ljeta bio očekivan. A bomba zimskog prijelaznog roka bit će odlazak Alexisa Sancheza iz Arsenala, vjerovatno u Manchester United, jer City je, čini se, odustao. Ključeve tog transfera drži - Hrvat!

Gospodin je Fernando Felicević, prema Forbesu je 35. najbogatiji nogometni menadžer svijeta, a zastupa 39 igrača, među kojima su Sanchez, Arturo Vidal, Aranguiz, Medel, Claudio Bravo... Potomak je hrvatskih iseljenika u Argentinu, a s pradomovinom je sarađivao kad je svog štićenika Angela Herniqueza doveo u Dinamo.

Mediji su mu dali nadimak 'kralj južnoameričkog nogometa', pišu da je južnoamerički odgovor na Jorgea Mendesa ili Mina Raiolu, a frapantna je činjenica da s profesionalnim nogometom nije imao nikakve veze do 33. godine!

Igrao je ragbi i studirao marketing u Parizu, a 2002. se preselio u Čile zbog posla u McCann Ericksonu. A u svijet nogometnih agenata gurnuo ga je prijatelj iz djetinjstva i bivši nogometaš Pablo Lenci, koji je prepoznao njegov talent. 

Kažu da sada želi postati najutjecajniji nogometni menadžer na svijetu, ima urede u Argentini i Čileu, a otvara se i u Brazilu, a samo je prošle godine zaradio 25 miliona eura! Od Sanchezova transfera mogao bi zaraditi još šest-sedam miliona...

fernando-felicevich-1blpvrw5h75mz1fabapwlb84zv

A do Alexisa ga je dovelo poznanstvo s Arturom Norambuenom, u Evropi nepoznatim igračem, koji je savjetovao još 15-godišnjeg Alexisa Sancheza da porazgovara s Felicevićem dok su bili u čileanskoj Cobreloi.

Fernando je otputovao u Tocopillu razgovarati sa Sanchezovom majkom, a ponudio je finansijsku pomoć, te odveo Alexisa u prvu avanturu: 2006. u Udinese. Pa ga je vratio u Južnu Ameriku da igra za Colo-Colo i River Plate na posudbi, a onda ga je transferirao u Barcelonu i Arsenal.

Također, navodi se da Felicević besplatno pruža usluge savjetovanja brojnim južnoameričkim sportašima, a zarađuje samo od transfera.

I, da, odnedavno prati Manchester United na Twitteru...

Učitaj još novosti