16. 01. 2018 - 18:00
PSG pripremio veliki ljetni transfer: 200 miliona eura za...
907
Shares
PSG pripremio veliki ljetni transfer: 200 miliona eura za ponajboljeg veznjaka Evrope, aktivirat će otkupnu klauzulu

OPET ŽELE KUPOVATI NA NOU CAMPU

PSG pripremio veliki ljetni transfer: 200 miliona eura za ponajboljeg veznjaka Evrope, aktivirat će otkupnu klauzulu

16. 01. 2018 - 18:00
0
Shares

PSG je sve šokirao dovevši ljetos Neymara, a onda i Kilyan Mbappea. Sveci će mirovati u januaru i pažljivo se pripremiti za ljeto. A onda žele napraviti novi bum na tržištu, uprkos mogućim sankcijama.

Parižani žele opet pazariti na "Nou Campu", a meta je niko drugi do sjajni veznjak Sergio Busquets. Defanzivni veznjak možda je i ključni igrač Katalonaca, čovjek od kojeg kreću napadi, ali se i zaustavlja protivnik.

Španac je igrač bez kojeg teško da se može zamisliti tim, neko ko daje mnogo prostora napadačima da igraju svoju prepoznatljivu igru. Toga su očito svjesni i u Parizu, žele aktivirati otkupnu klauzulu za njega koja iznosi nestvarnih 200 miliona eura.

sergio-busquets

Nasser Al-Khelaifi silno želi u svom timu sjajnog Španca, ali je pitanje da li će igrač koji je od 2008. član Katalonaca tek tako potrčati za novcem kao što je to napravio Neymar.

Dakle, nije dovoljno samo da se plati klauzula, morate i igrača nagovoriti da ode s "Nou Campa", a to će u ovom slučaju ići daleko teže nego u Neymarovom primjeru.

Na "Parku prinčeva" imaju spreman i rezervni plan, naravno ukoliko Busquetsov transfer propadne, a to je niko drugi do N'Golo Kante iz Chelseaja.

Učitaj još novosti