16. 01. 2018 - 10:40
Đoković: Predstavili ste me kao pohlepnog, priča je izvučena...
907
Shares
Đoković: Predstavili ste me kao pohlepnog, priča je izvučena iz konteksta

NAKON POBJEDE NA AO

Đoković: Predstavili ste me kao pohlepnog, priča je izvučena iz konteksta

16. 01. 2018 - 10:40
0
Shares

Odgovarajući na pitanje britanskog novinara o navodnom prijedlogu ostalim igračima za povećanje nagradnog fonda i osnivanju novog sindikata tenisera, najbolji srbijanski teniser Novak Đoković rekao je da je čitava priča izvučena iz konteksta.

"Pročitao sam tu priču koja je potpuno izvučena iz konteksta. Predstavili ste me kao pohlepnog. Poštujem vaše pravo da pišete, ali to nije istina. Igrači rijetko imaju priliku da razgovaraju, bilo nas je oko 100 u prostoriji, ali nije bilo radikalnih priča poput one koje spominjete o bojkotu", rekao je Đoković po završetku meča sa Donaldom Youngom u prvom kolu Australian Opena.

"Znam da vi sada želite cijelu stvar već povedete nekoliko koraka unapred. Govorite o sindikatu, o bojkotu, o tim radikalnim potezima, ali to nisu bile teme. Ponavljam, nikada nemamo priliku da nas je tako mnogo na okupu i da razgovaramo. Niko nije izbačen iz sobe, sve se odigralo na normalan i ljubazan način. Igrači su željeli da ostanu sami, možda ćemo u budućnosti imati više takvih sastanaka pošto u pojedinačnim razgovorima nikada zapravo ne saznaš šta većina misli", dodao je Novak.

Novak Đoković je obezbijedio plasman u drugo kolo Australian Opena pobjedom nad Donaldom Youngom 6:1, 6:2, 6:4, u prvom takmičarskom meču od jula i Wimbledona. U narednom kolu Đoković igra protiv Gaela Monfilsa.

Učitaj još novosti