15. 01. 2018 - 11:20
Vijest dana: Ronaldo zatražio odlazak, zna se i budući klub?!
907
Shares
Vijest dana: Ronaldo zatražio odlazak, zna se i budući klub?!

PROBLEMI S PEREZOM

Vijest dana: Ronaldo zatražio odlazak, zna se i budući klub?!

15. 01. 2018 - 11:20
0
Shares

Današnja vijest dana stiže iz Madrida - Cristiano Ronaldo i definitivno želi napustiti Real! Izgleda da je sve kulminiralo nakon subotnjeg poraza od Villareala na "Santiago Bernabeu".

Da stvari budu gore, Barcelona je sinoć preokrenula 0:2 protiv Real Socijedada i slavila sa čak 4:2, te je pobjegla Kraljevima na ogromnih 19 bodova.

Real je tek četvrti, a uvijek dobro obaviješteni list "As" tvrdi da je Portugalac spreman napustiti klub poslije devet godina, pošto je razočaran ponašanjem Florentina Pereza.

Navodno, prvi čovjek kluba nije ispunio obećanje poslije pete osvojene "Zlatne lopte" da učini Ronalda jednako plaćenim kao što je Messi u Barceloni.

Argentinac je krajem prošle godine potpisao novi ugovor s Kataloncima, a tada je pao i dogovor da će Ronaldo dobiti novi ugovor kojim bi dobio takođe veća primanja, a za uzvrat je obećao da će se penzionisati u Madridu.

Ipak, "As" tvrdi danas da je Ronaldo spreman se vratiti u Manchester United, u kom je igrao od 2003. do 2009. godine. Ipak, da li je to i realno?!

Naime, Alexis Sanchez je na pragu dolaska na "Old Trafford", pa je teško očekivati i Portugalca pod Mourinhovom palicom.

Jasno je da bi, kako god to glupo zvučalo, Ronaldo u tom slučaju bio višak, pošto bi Čileanac gotovo sigurno igrao na lijevom krilu u Mourinhovoj omiljenoj formaciji 4-2-3-1.

Treba imati na umu da dva Portugalca i nisu baš u najboljim odnosima nakon neslavnog rastanka u Madridu, a javna je tajna da zajednički agent Jorge Mendes pokušava primiriti tenzije između njih.

Bez obzira na sve, Ronaldo ipak pritiska Real Madrid, možda samo na ovaj način želi skrenuti pažnju Florentinu Perezu i pokazati kolika je i on veličina i da ga primora na novi ugovor.

Podsjetimo, PSG je također opcija, mada je ljetos stigao Neymar, tako bi u opticaju mogla da bude samo neka luđačka trampa koju Perez upravo i želi. Navodno bi u borbu za osvajača "Zlatne lopte" mogao se uključiti i Manchester City, te u nekom ludom raspletu i Chelsea. Sve ostalo je nemoguće, bar se čini...

Učitaj još novosti