14. 01. 2018 - 22:55
Noć velikih transfera: Potvrđeno gdje stiže Sanchez,...
907
Shares
Noć velikih transfera: Potvrđeno gdje stiže Sanchez, Aubameyang obara klupski rekord, Topnici dovode senzaciju iz Francuske

LIGE PETICE

Noć velikih transfera: Potvrđeno gdje stiže Sanchez, Aubameyang obara klupski rekord, Topnici dovode senzaciju iz Francuske

14. 01. 2018 - 22:55
0
Shares

Alexis Sanchez će u sljedećih 48 sati napustiti Arsenal. Samo je pitanje hoće li sjajni čileanski napadač karijeru nastaviti u Manchester Unitedu ili Manchester Cityju. Iako je lider Premier lige bio blizu igrača Topnika (ponuda od 20 miliona eura), United je ponudio Arsene Wengeru 40 miliona eura i čini se kako je Sanchez bliži "Old Traffordu".

Njegov odlazak potvrdio je i sam Wenger...

"Alexis je neodlučan u ovom trenutku. Zato nije igrao protiv Bournemoutha jer mora razmisliti o svemu. Cijela priča trebala bi biti gotova u sljedećih 48 sati, a vidjet ćemo šta će se dogoditi. Ako ode morat ćemo pronaći njegovu zamjenu", rekao je Wenger nakon poraza od Bournemoutha (2:1) u 23. kolu Premier lige. 

United je ponudio Sanchezu sedmičnu platu od 350 hiljada funti, čime bi postao najplaćeniji igrač Premier lige, a Arsenal zaradio velikih 40 miliona eura, s obzirom na to da napadaču na ljeto ističe ugovor. 

S druge strane, City za sada nudi londonskom klubu 25 miliona eura, a igraču platu od 300 hiljada funti sedmično. Odluka je na Sanchezu, a gdje god odluči otići sigurno će biti veliko pojačanje - ili na Old Traffordu ili na Etihadu. 

Čini se da je u večernjim satima otklonjena i ta dilema. Naime, napadač Crvenih đavola Romelu Lukaku objavio je na Instagramu da je Alexis Sanchez njegov budući saigrač. 

555

Topnici bi lako mogli ostati i bez Mesuta Ozila, koji je navodno veoma blizu prelaska u Juventus. To znači da će u januaru Arsenal morati dovesti bar dva pojačanja i to u navalnom redu.

Navodno je londonski klub pred dogovorom s Bordeauxovim napadačem Malcolmom, kojeg bi trebali platiti 44 miliona funti.

Također, engleski mediji tvrde da je napadač Borussije iz Dortmunda Pierre-Emerick Aubameyang dogovorio dolazak na "Emirates". Sjajni Gabonac bi, kako navode engleski mediji, ubrzo mogao postati novi član Arsenala.

pierre-emerick-aubameyang-borussia-dortmund-1jp4yht2gskac1ksz03qq8zl46

Ovu vijest su potvrdili poznati eksperti za transfere Guillem Balague i Lee Price. Po njima, Topnici će Milionerima isplatiti 60 miliona eura, a 28-godišnji napadač će postati najskuplje pojačanje u historiji kluba iz sjevernog Londona.

Ujedno, Aubameyang bi trebao postati i igrač s najvećom zaradom u klubu jer Sanchez i Ozil odlaze.

Učitaj još novosti