14. 01. 2018 - 20:30
Klopp je penicilin za Guardiolu: Ovo nije pošlo niti jednom...
907
Shares
Klopp je penicilin za Guardiolu: Ovo nije pošlo niti jednom treneru za rukom ikada!

PETI TRIJUMF PROTIV KATALONCA

Klopp je penicilin za Guardiolu: Ovo nije pošlo niti jednom treneru za rukom ikada!

14. 01. 2018 - 20:30
0
Shares

Liverpool je u drami na Anfieldu pobijedio Manchester City s 4:3. Sedam golova, vodstvo od 4:1 i skoro potpun povratak, fantastične golove te tri puta pogođen okvir gola, sve su to mogli vidjeti gledatelji u derbiju 23. kola Premier lige. 

"Zaista se nadam da je veliki broj ljudi gledao i uživao u ovoj utakmici. Bila je ovo historijska utakmica jer mi se čini kako City do kraja sezone više neće izgubiti niti jednu utakmicu pa će im ovaj poraz biti jedini (Arsenal 2003./ 04. odigrao sezonu bez poraza). Igrači su opravdali očekivanja navijača širom svijeta jer je svaki od njih ostavio srce na terenu", prokomentirao je Jurgen Klopp.

"Imali smo puno problema, ali smo bez obzira na to odigrali odličnu utakmicu. Nisam paničaro na kraju, poznajem svoje igrače i znao sam da ćemo se odbraniti i pobijediti. Sigurno će se naći neki komentatori koji će pričati o lošim odbranama, ali takvi nemaju pojma o nogometu", završio je Klopp koji je postao prvi trener koji je Guardiolu pobijedio u pet utakmica.

To nije pošlo za rukom niti jednom drugom strategu no Nijemcu. Jurgen Klopp je počeo zadavati muke Kataloncu još u Bundesligi, kada je vodio Borussiju iz Dortmunda, a sadašnji menadžer "građana" Bayern iz Munchena. Očito je da niz nastavlja i na Otoku...

Pep Guardiola je nakon gotovo sedam mjeseci upisao poraz u domaćem prvenstvu:

"Čestitam Liverpoolu na pobjedi. Nakon što smo izjednačili, imali smo utakmicu u svojim rukama, ali nismo bili dobri u završnici i odjednom je rezultat bio 4:1. Još ću jednom čestitati Kloppu i njegovoj momčadi jer su odlični na domaćem terenu, agresivni i nije ih lako pobijediti. Na svakoj press konferenciji vi ste rekli kako je prvenstvo gotovo, ali ja sam tvrdio kako je kraj još daleko..."

Strijelac prvog pogotka na utakmici Alex Oxlade-Chamberlain rekao je kako ga Klopp nagovara da što češće puca po golu protivnika:

"City je fantstična momčad, nisu imali nijedan poraz tako da je ovo stvarno veliki uspjeh. Bez obzira na njihov niz, znali smo da imamo šansi ako ostavimo srce na terenu. To smo i napravili te smo zasluženo pobijedili. Trener mi stalno govori kako moram pucati po golu, srećom danas sam ga poslušao i pogodio."

Senegalac Sadio Mane je postigao fantastičan gol za vodstvo Liverpoola 3:1:

"Naš je cilj bio da osvojimo bod(ove). Utakmica je bila sjajna i mislim da su gledatelji uživali svih 90 minuta. Lijeva noga mi je bolja od desne i sretan sam jer sam pomogao momčadi. Nije nam bilo svejedno nakon njihovog trećeg pogotka, ali smo odigrali kao momčad i zaslužili pobjedu."

Redsi su ovom pobjedom nastavili niz od 18 utakmica bez poraza, dok je City nakon gotovo sedam mjeseci upisao prvi poraz u ligi.

Učitaj još novosti