14. 01. 2018 - 21:09
Musemić: Niko nije pojačanje dok se ne dokaže, pa ni Halilović!
907
Shares
Musemić: Niko nije pojačanje dok se ne dokaže, pa ni Halilović!

NAKON DOLASKA NOVOG POJAČANJA

Musemić: Niko nije pojačanje dok se ne dokaže, pa ni Halilović!

14. 01. 2018 - 21:09
0
Shares

Emir Halilović je večeras potpisao jednoipogodišnji ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo čime je postao drugo pojačanje bordo kluba u januarskom prijelaznom roku.

Svoj sud o dolasku Halilovića dao je i trener Sarajeva Husref Musemić, koji je priznao da je 28-godišnji krilni napadač bio svojevrsna alternativa za Ofosua, s kojim su propali pregovori.

"Pregledali smo u proteklom periodu mnogo igrača kako bi pronašli adekvatno rješenje na krilnoj poziciji. Naša želja bila je dovođenje Ofusua iz Istre, međutim, kako su ti pregovori propali, odlučili smo se za drugo rješenje. U ovom trenutku smatram da smo napravili dobar izbor dovođenjem Emira Halilovića. Mislim da je to igrač koji ima iskustvo, koji nam može pomoći na nekoliko pozicija i vrlo je bitno što ima bh. pasoš. Vidjet ćemo da li smo pogodili i pronašli pravo rješenje", rekao je Musemić za zvaničnu stranicu Sarajeva, te dodao:

"Za svakog igrača koji dođe kažem da on nije pojačanje, već novi igrač, a svoj kvalitet treba da pokaže i opravda njegov dolazak. Vrijeme će pokazati da li su naše procjene bile kako treba. Dužina ugovora nije duga u smislu da će klub dugoročno obavezati, niti finansijski uslovi nisu preveliki, tako da, sa svim aspektima smo zadovoljni. On se priključuje sutra ekipi i Emiru želim uspjeh u dresu Sarajeva".

Zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora nije krio ni sam fudbaler.

"Nakon šest godina igranja u inostrastvu vraćam se u Bosnu i Hercegovinu i drago mi je što sam potpisao ugovor sa Sarajevom. Bilo je još interesa drugih klubova, ali sam se odlučio za Sarajevo i sretan sam. Radujem se treninzima i utakmicama pred koševskom publikom. Dolazim u klub sa velikom motivacijom i željom, te mogu obećati da ću davati uvijek maksimum od sebe. Čast je igrati za ovaj klub i za ove navijače", rekao je Halilović.

Učitaj još novosti