12. 01. 2018 - 07:55
"Sportskivremeplov.ba" promovisan u Travniku: Legendarni...
907
Shares

AUTORA MUHAMEDA BIKIĆA

"Sportskivremeplov.ba" promovisan u Travniku: Legendarni Mirsad Fazlagić oduševio prisutne

12. 01. 2018 - 07:55
0
Shares

U Travniku je sinoć održana promocija trećeg dopunjenog izdanja knjige "sportskivremeplov.ba", koju sačinjavaju 133 priče o velikanima bh. sporta. Pored autora Muhameda Bikića, o knjizi su govorili nekadašnji fudbaler FK Sarajevo i najmlađi kapiten bivše Jugoslavije Mirsad Fazlagić, novinar Samir Pinjo i domaćin promocije Ajdin Terzić. Moderator je bio prof. Edin Hadžalić.

Prisutne je posebno oduševio legendarni Fazlagić, koji je nekoliko puta prekidan gromoglasnim aplauzom, na što je nekadašnji reprezentativni trener novoizabranom selektoru Robertu Prosinečkom, rekao da su ga Travničani ove januarske večeri vratili u daleku i lijepu prošlost.

2

Autor nije krio posebno oduševljenje što je ponovo vezirskom gradu, te je istakao da posebno mjesto u knjizi imaju i čuveni Travničani Mirsolav Blažević - Ćiro i Enver Hadžiabdić - Eki.

Ovo je bilo po drugi put predstavljanje knjige u Travniku, ukupno 23. promocija – Sarajevo (dva puta), Zavidovići (dva puta), Visoko (dva puta), Bugojno, Breza, Mostar, Zenica, Plav (Crna Gora), Kakanj, Odžak, Ilijaš, Tuzla, Goražde, Vareš, Jajce, Bihać, Las Vegas i Chicago (USA).

1

Dugogodišnji novinar i publicista Muhamed Bikić, dobitnik je brojnih nagrada i priznanja jedan je od začetnika ideje sportskog prava u BiH. Piše još od ranog djetinjstva, a autor je knjiga: “Hadžijsko drvo” (dva dopunjena izdanja), “Po(r)uka” i “sportskivremeplov.ba” (tri dopunjena izdanja), te svakodnevno promoviše sport i bh. sportiste. Inače, Muhamed Bikić je početkom decembra 2017. od Olimpijskog komiteta BiH dobio Specijalnu nagradu za medijsku promociju olimpijskih vrijednosti.

4

Učitaj još novosti