09. 01. 2018 - 13:24
Coutinho će osvojiti više trofeja u Barceloni za četiri...
907
Shares
Coutinho će osvojiti više trofeja u Barceloni za četiri mjeseca, nego u šest godina u Liverpoolu

ZBOG TOG JE I OTIŠAO

Coutinho će osvojiti više trofeja u Barceloni za četiri mjeseca, nego u šest godina u Liverpoolu

09. 01. 2018 - 13:24
0
Shares

Coutinho je napokon ostvario svoj san i potpisao za Barcelonu u transferu od 160 miliona eura. Unatoč silnom negodovanju navijača Liverpoola, Brazilac je donio pravu odluku.

"Kada sam čuo za interes Barcelone, nije me ništa drugo zanimalo. To je ono o čemu sam sanjao. To je sjajan klub sa sjajnim igračima i pokušat ću se uklopiti čim prije."

Mnogi će pomisliti da su ovo Coutinhove riječi, no tu su izgovorili njegovi prethodnici,  Suarez i Mascherano, kada su odlazili s Anfielda na Camp Nou. No, sigurni smo kako će njegov prvi intervju započeti sličnim riječima, prenosi Goal.com.

"Učinili smo apsolutno sve da ga zadržimo, no nismo mogli promijeniti njegovu odluku. Jednostavno je inzistirao na odlasku", rekao je Klopp.

Na društveni mrežama Coutinha su napadali navijači kad god su stigli. U Liverpoolu su se nadali da će možda doći do šestog evropskog trofeja i mjesta u top četiri Premier lige, ali su sada ti snovi nerealni. Ponajviše onaj o Ligi prvaka. Mnogi su ga nazvali izdajicom, a jedan navijač iz Iraka je čak zapalio njegov dres.

Suarez i Mascherano su osvojili Ligu prvaka i domaće prvenstvo odmah u prvoj sezoni na Camp Nou. Coutinho to neće moći jer nema pravo nastupa u Ligi prvaka. Ali, titula prvaka Španije je i više nego vjerojatna. To će mu biti i prva titula prvaka države u karijeri.

Do kraja Premier lige ostalo je 16 utakmica. City je vjerojatno već osigurao titulu, dok se redsi bore za mjesto u top četiri. Iako su imali sjajan napad, pogotovo s Coutinhom, osvajanje Lige prvaka praktički je nemoguće s postojećim igračima. Previše je nesigurnosti u obrani, a u dva ozbiljnija susreta Lige prvaka (sa Sevillom ) nisu niti jednom pobijedili. 

Navijači će možda biti nezadovoljni njegovim odlaskom, ali što je zapravo uopće zadržavalo Coutinha u Liverpoolu? Igrao je šest sezona tamo, a nije osvojio niti jedan trofej. Za četiri mjeseca u Barceloni će postati prvak Španije te će igrati u početnih 11 s Lionelom Messijem. 

Coutinho je dao sve Liverpoolu, a Liverpool više nije imao što dati Coutinhu. Odlazak u Barcu je pravovremen te sada može napraviti korak dalje u svom napretku.

Učitaj još novosti