01. 01. 2018 - 12:33
PL - Projekcija prijelaznog roka, čeka nas rekordno trošenje,...
907
Shares
PL - Projekcija prijelaznog roka, čeka nas rekordno trošenje, ovo je scenario od koga zastaje dah!

OČEKUJE SE LUDNICA NA OTOKU

PL - Projekcija prijelaznog roka, čeka nas rekordno trošenje, ovo je scenario od koga zastaje dah!

Sport.ba/Sportske.net
01. 01. 2018 - 12:33
0
Shares

Englezi su već duboko u prijelaznom roku, roje se predviđanja gdje će ko završiti, nekoliko scenarija je na stolu, a ovo su neke pretpostavke. Naravno, dosta su stvari povezane...

Manchester City bi poslije povreda Jesusa i De Bruynea koji će ipak biti brzo spreman možda dovesti Sancheza iz Arsenala kome ističe ugovor, ali bi to vjerovatno aktiviralo staru želju Wengera, Riyada Mahreza iz Leicestera. Navodno, Francuz ima budžet od 80 miliona eura koji bi mu omogućio da i bez prodaje Alexisa dovede jedno veliko ime, bilo da su to Fekir iz Lyona ili Thomas Lemar iz Monaca, koga želi i Liverpool.

lemar

Kad smo kod Liverpoola, stigao je Van Dijk iz Southamptona, najavljena je prodaja Coutinha, ali to je još pod znakom pitanja, iako Španci vjeruju da je transfer završen.

Redsi bi Goretzku koji je ipak bliži Bayernu, probaće da, ako ode Coutinho ulože novac u Lemara, čini se da će se Lazio teško odlučiti da ove zime proda Sergeja. Grujić će na pozajmicu, a i Lazar Marković bi mogao da bude prodat, ako bude ponuda.

City će uz pomenutog Sancheza, tražiti štopera, Inigo Martinez i Evans su imena koja cirkulišu, a navodno zbog povrede Mendyja i nedostatka opcija na lijevom beku, Ryan Bertrand iz Southamptona bi mogao da bude džoker iz rukava Pepa Guardiole.

evans

Šta će učiniti šampion, Chelsea?

Alex Sandro je prva meta, sad se pominje i Carascco iz Atletica, a mogli bi da pojačaju vezni red dolaskom Rossa Barkleyja iz Evertona što je i najvjerovatnije pojačanje. Conte će probati da se oslobodi Batshuaiya, ako proda Davida Luiza što je malo vjerovatno, imaće dosta novca. On traži da 100 miliona funti bude uloženo u nove igrače, ali samo Alex Sandro košta 50 i to ako Juve bude želio da ga proda.

Mourinho takođe razmišlja o ovom Brazilcu, ali i Roseu kao vjerovatnijoj opciji. Portugalac hoće odmah Kluivertovog sina Justina, ali i eventualno Lemara i mladog Sessegnona koji bi ostao u Fulhamu na pozajmicu. Ako proda Mikhtariyana i Darmijana, mogao bi da uloži i 150 miliona u tim ove zime što bi bio rekord nad rekordima.

matteo-darmian

I na kraju Tottenham koji traži lijevog beka i napadača, Luke Shaw iz Uniteda je na prodaju, ali je precijenjen, Malcom iz Bordeauxa je meta kao i naprijed pomenuti Sessegnon. Ipak, Pochettino neće imati veliki budžet na raspolaganju.

I ostali timovi imaju novca, priča se da će Watford uložiti velike pare kako bi se ojačao, oni koji se dave moraće na popravni u januaru, a oni koji su igrali iznad očekivanja nemaju potrebu da troše novac i jednostavno ih čeka mirno proljeće...

Učitaj još novosti