22. 12. 2017 - 22:37
Spektakl na Emiratesu: Liverpool imao dva gola prednosti, a...
907
Shares
Spektakl na Emiratesu: Liverpool imao dva gola prednosti, a onda spašavao bod

PREMIER LIGA

Spektakl na Emiratesu: Liverpool imao dva gola prednosti, a onda spašavao bod

22. 12. 2017 - 22:37
0
Shares

Fantastičan derbi odigrali su na Emiratesu Arsenal i Liverpool u 19. kolu Premier lige (3:3). Gosti iz grada Beatlesa vodili su 0:2, a Topnici u pet minuta drugog poluvremena zabili čak tri gola za preokret, ali su Redsi ipak na kraju stigli do spektakularnog remija.  

Ekipa Jurgena Kloppa vodila je s 2:0 sve do 52. minute. Coutinho je glavom načeo domaćina u 26. nakon ubačaja Salaha sa lijeve strane.

Nezaustavljivi Egipćanin povisio s ruba šesnaesterca u 52. minuti za veliku prednost.

Međutim, sve što su gradili Redsi probuđeni Topnici srušili su u, vjerovali ili ne, pet minuta te napravili nevjerojatan preokret - 3:2.

Prvo je u 53. Sanchez zabio glavom na drugoj stativi nakon centaršuta Bellerina s desne strane i donio nadu Topnicima.

A svega tri minute kasnije Xhaka poslao projektil s 25 metara i izjednačio na 2:2. Unatoč prekrasnom udarcu, gol ide na dušu golmana Mignoleta, koji je primio gol iako je lopta prošla praktički kroz njega.

No, ni to nije bilo dovoljno ekipi Arsene Wengera, koja je krenula po preokret protiv šokiranog rivala, a do trećeg gola stigao je već u 58. minuti. Ozil je dodao do Lacazettea, a francuski napadač mu sjajno, pred Lovrena, asistirao petom na lijevoj strani, nakon čega je Nijemac majstorski prebacio Mignoleta za čudesnih 3:2 u Londonu.  

Ipak, "redsi" su se uspjeli oporaviti od šoka te stigli do boda. U 71. minuti Salah je sjajno dodao do Firmina, čiji je udarac pokušao odbraniti Čeh, ali je lopta od njegove ruke završila u mreži za nestvarnih i konačnih 3:3.

Učitaj još novosti