20. 12. 2017 - 17:47
"ON JE NOVI MODRIĆ" Hrvatska senzacija revolucionirala je igru...
907
Shares

FILIP KROVINOVIĆ

"ON JE NOVI MODRIĆ" Hrvatska senzacija revolucionirala je igru Benfice

Index.hr
20. 12. 2017 - 17:47
0
Shares

Index sport ima razgranatu mrežu novinara u Europi i svijetu, koji kao gostujući komentatori najavljuju i analiziraju bitne sportske događaje. Ovaj put kolega Duarte Monteiro, kolumnist portugalskog Zerozeroa komentira fantastične igre Filipa Krovinovića u dresu Benfice i njegov veliki potencijal koji bi ga vrlo brzo mogao promovirati u ponajboljeg veznjaka svijeta.

"Rijetko se razbacujem pohvalama, međutim moram biti iskren i reći kako je mladi Hrvat revolucionizirao igru Benfice. Mislim da se točno ovim riječima može najbolje opisati njegova uloga u momčadi. Na početku sezone bio je ozlijeđen zbog čega nije prijavljen za Ligu prvaka. Benfica je u to vrijeme igrala u sustavu 4-4-2 i stvari nisu dobro izgledale.

Otkako je Krovinović u prvih 11, Benfica nije izgubila nijednu utakmicu

Onda je trener Rui Vitoria praktički preko noći, na sveopće iznenađenje kako novinara, tako i navijača, promijenio formaciju u 4-3-3. Poklopilo se to nekako s povratkom Krovinovića koji je u prvoj utakmici s tim sustavom odigrao fantastičnu utakmicu, igrajući nekakvog "free role" veznjaka uz Pizzija.

Od tada, Benfica nije izgubila nijednu utakmicu u 90 minuta (istina, ispali su iz Kupa, ali nakon produžetaka), a Krovinović je postao neizostavan član prve postave. Donio je svježinu, pregršt novih rješenja, kreativnost i nepredvidivost u igri momčadi Benfice, koja je bila vrlo troma i predvidiva.

U Portugalu ga sve češće uspoređuju s Lukom Modrićem

Danas je sasvim jasno da je Krovinović vrlo inteligentan igrač koji napreduje iz utakmice u utakmicu, a u posljednje vrijeme čak je počeo i zabijati. To je po meni prostor gdje se on još najviše može razvijati. Unatoč tome, vjerovali ili ne, u Portugalu ga ljudi sve češće uspoređuju s Lukom Modrićem, a to nije mala stvar.

krovinovic

Krovinović je bez ikakve sumnje eksplodirao u dresu Benfice, a kada se pogledaju neki njegovi nastupi u Rio Aveu prošle sezone, onda je gotovo nevjerojatno da se radi o istom igraču. Od jednog prosječnog veznjaka postao je centralna figura jedne od najboljih portugalskih momčadi i bez njega više Benficu nitko ne može ni zamisliti.

On je centralna figura Benfice i kroz godinu i pol mogao bi se transferirati za 35 milijuna eura

S obzirom na to da ima tek 22 godine, teško da će ga još dugo zadržati na Luzu. Naravno, ako uspije zadržati formu na ovoj razini. Moj je dojam kako za neki basnoslovni transfer treba ipak pričekati još neko vrijeme. Ligu prvaka još nije zaigrao, a ako se u dresu Benfice i tamo dokaže sljedeće sezone, onda mu je samo nebo granica.

Svjesni ste kako Benfica ima sjajnu transfernu politiku i kako igrače ne daje u bescjenje. U tom svjetlu, ako se njegov razvoj nastavi, smatram da je to veznjak kojeg se iz Lisabona u ljeto 2019. može bez ikakvih problema transferirati za 30 ili čak 35 milijuna eura.

Učitaj još novosti