19. 12. 2017 - 09:19
Bryant i zvanično otišao u legendu: Povučeni dresovi sa brojem...
907
Shares
Bryant i zvanično otišao u legendu: Povučeni dresovi sa brojem 8 i 24

NBA

Bryant i zvanično otišao u legendu: Povučeni dresovi sa brojem 8 i 24

19. 12. 2017 - 09:19
0
Shares

Noćas je prije utakmice Los Angeles Lakersa i aktualnih prvaka Golden State Warriorsa održano svečano umirovljenje dresova s brojevima 8 i 24 koje je Kobe Bryant nosio tokom svoje NBA karijere.

Na umirovljenje dresove jednog od najvećih u historiji došle su brojne košarkaške face, neke od njih su igrale s njima, neke nisu. Bili su tu Shaquille O'Neill, Magic Johnson, Jabbar, Bill Russel, Derek Fisher, Jerry West, James Worthy, Elgin Baylor, Allan Iverson, glumac i žestoki navijač Lakersa Jack Nicholson.

˝Od sada biti dio tog društva je baš sve za mene. Ja mislim da je ostavština izuzetno važna u smislu onoga što smo ostvarili. Ipak, ono što je još važnije od ostavštine je činjenica kako to utječe na mlade generacije˝, izjavio je Kobe Bryant koji je svaki od dva umirovljena broja nosio točno po 10 godina.

S brojem 8 na leđima igrao je prvih 10 sezona i osvojio tri naslova uz osam All-Star utakmica. Broj 24 nosio je u drugom dijelu svoje karijere i s njim je osvojio dva naslova, ušao na 10 All-Star utakmica i osvojio dva naslova prvaka. Vječno pitanje ostat će koji je Kobe bio bolji onaj s brojem 8 ili 24? Koje je sam ponudio odgovor.

˝Osmica ima nešto što 24 neće imati nikad, baš nikad, a to je mogućnost da mi raste kosa˝, našalio se Kobe na kraju svega na ovo vječno pitanje.

Učitaj još novosti