13. 12. 2017 - 18:24
Uh, kakva je to generacija bila: Evo čuvene postave PSV-a...
907
Shares
Uh, kakva je to generacija bila: Evo čuvene postave PSV-a davne 2005. godine

LIGA PRVAKA

Uh, kakva je to generacija bila: Evo čuvene postave PSV-a davne 2005. godine

Sport.ba/Germanijak.hr
13. 12. 2017 - 18:24
0
Shares

Sjećate li se Lige prvaka 2005. godine? Liverpool je uzeo naslov u legendarnom finalu protiv Milana, a Rossoneri su u polufinalu izbacili kultnu ekipu - PSV iz 2005. 

Bili su najvećih hit Lige prvaka te sezone, dogurali su do polufinala u kojem su zbog gola u gostima ispali od Milana. Na San Siru su Rossoneri dobili 2:0 golovima Shevchenka i Tommasona, a onda su i u Eindhovenu slomili srca simpatičnom PSV-u koji je te sezone imao strašnu ekipu.

Vodili su 2:0 u uzvratu finala pogocima Ji-Sung Parka i kapitena Phillipea Cocua, a srce im je slomio Massimo Ambrosini koji je zabio u 90. minuti utakmice i utišao stadion. Cocu je nakon toga zabio još jednom, ali bilo je premalo. 

Jedna je to od najromantičnijih priča prošlog desetljeća, mali PSV ostao je na korak do velikog finala. Momčad koju su imali bila je vrlo snažna, a većina igrača napravila je ozbiljne karijere. Napravili smo pregled tko je sve tada igrao za njih. Ovih 11 igrača startalo je u uzvratu protiv Milana.

Ova je legendarna sezona gotovo svim igračima donijela transfer života, ali vrlo je simpatično da su na kraju karijere pokazali veliku ljubav za klub. Neki su otišli odmah te sezone, neki sezonu kasnije, no bila je to nevjerojatno lepršava, brza i žilava ekipa orkestrirana s klupe od strane Guusa Hiddinka i na terenu od strane Cocua koji je bio kao tata svim tim mladim zvijezdama koje su kasnije na račun te čudesne sezone napravili velike karijere. 

Nevjerojatno je kako je PSV prepoznao sve te silne talente i doveo ih u klub ljeto ili dva prije te čudesne eksplozije. Prije nego što su nesretno ispali od Milana izbacili su Monaco i Lyon u osmini i četvrtfinalu. Bilo je tu još popularnih igrača poput DeMarcusa Beasleya i Andrea Ooijera, ali u ovoj postavi koju smo mi obradili na desnom beku startao je Lucius.

Dodajmo svemu kako su te sezone osvojili i Eredivise i domaći kup, a Jan Vennegoor of Hesselink bio je najbolji strijelac prvenstva. Kakva ekipa.

(Germanijak.hr)

psv-2005

Učitaj još novosti