14. 12. 2017 - 14:33
Duda Ivković zvao Hrvate na piće nakon silaska s postolja u...
907
Shares
Duda Ivković zvao Hrvate na piće nakon silaska s postolja u Atini: Šta je, bre, purgeri dođite ovamo!

GOVORIO ZA NEDJELJNIK

Duda Ivković zvao Hrvate na piće nakon silaska s postolja u Atini: Šta je, bre, purgeri dođite ovamo!

14. 12. 2017 - 14:33
0
Shares

Proslavljeni košarkaški stručnjak Dušan Duda Ivković govorio je u opširnom intervjuu za srpski "Nedeljnik" o svojoj karijeri. Od prvog treninga do oproštaja u Atini.

Nije pričao samo o statistici i trofejima, već o poznatim i manje poznatim fragmentima iz njegovog života. Posebno poglavlje posvećeno je događanjima na Prvenstvu Evrope 1995. godine u Atini.

Tadašnja Jugoslavija je potukla Litvu u finalu. Ostalo je poznato. Tačnije, mislite da je poznato. Sjajan doček, silazak Hrvata s postolja i anegdota iz Dudine kuhinje.

"Posle rata u Jugoslaviji ja nisam održavao prevelike kontakte, osim što sam nedavno imao susret sa Rađom u Atini i tijekom prijema u Kuću slavnih s Kukočem, i zaista kao da se nikada nismo ni odvajali. A to Evropsko prvenstvo 1995. bilo je direktno vezano za političku direktivu“, ispričao je Ivković.

Potom je ispričao nepoznat detalj o tome kako je Hrvate posle svega zvao na piće.

"Čuli smo u svlačionici Stojka Vrankovića kako kaže: 'Sad je trenutak da napustimo postolje.' Bili su u svlačionici pored nas. Ali ne bi to Stojko rekao bez političke direktive. Meni je to bilo smešno."

Kasnije je u hotelu Karavel u Ateni Ivković se susreo s hrvatskim košarkašima.

 "Ostali smo Kića, Željko, Vesko Barović i još neko društvo, sjedimo kod tog šanka u 'Karavelu', već takoreći sviće. I vidimo hrvatsku ekipu kako gotovo na prstima idu, valjda su imali rani avion. Kažem ja: 'Šta je, bre, purgeri, dođite ovamo na piće, šta se šuljate...' Niko se nije javio", ispričao je Duda Ivković.

Učitaj još novosti