13. 12. 2017 - 17:13
Nekadašnjem prvaku Francuske izrečena zabrana transfera, a...
907
Shares
Nekadašnjem prvaku Francuske izrečena zabrana transfera, a slijedi i izbacivanje iz lige?!

TEŠKA SITUACIJA U LILLEU

Nekadašnjem prvaku Francuske izrečena zabrana transfera, a slijedi i izbacivanje iz lige?!

13. 12. 2017 - 17:13
0
Shares

Nacionalni direktorat za kontrolu menadžmenta objavio je da je izrekao zabranu transfera fudbalskom klubu Lille u zimskom prelaznom roku zbog finansijske situacije.

Direktorat je nadležan za kontrolu finansija u francuskim klubovima, a postoji velika mogućnost da Lille ne bude kažnjen samo time.

„Parisien“ prenosi da je finansijska situacija u Lilleu takva da postoji mogućnost da klun bude direktno izbačen u Ligu 2 na kraju ove sezone, bez obzira na to koju poziciju zauzme.

Lille je trenutno u izuzetno lošoj poziciji i na samoj tabeli Lige 1, pošto drži 18. mjesto koje vodi u baraž za opstanak u elitnom društvu.

Prilikom donošenja odluke o zabrani transfera, Direktorat je saslušao čelnike Lillea, koji su proteklog ljeta na transfere potrošili 60 miliona eura. U saopštenju francuskog kluba se navodi da nisu očekivali takvu odluku i najavili da će sve ubijediti da su im finansije u redu.

Francuski mediji prenose da će Lille zbog ovih dešavanja biti primoran da zadrži Marcela Bielsu, koji je suspendovan pošto je bez dozvole kluba otišao u Čile kako bi posjetio bivšeg asistenta koji boluje od raka. Bielsa za raskid ugovora traži devet i po miliona eura, što francuski klub u ovom trenutku ne može da priušti.

Učitaj još novosti