13. 12. 2017 - 17:09
Soderling: Mislim da bi najbolji Novak pobijedio najboljeg Rogera
907
Shares
Soderling: Mislim da bi najbolji Novak pobijedio najboljeg Rogera

BIVŠI SVJETSKI BROJ 4

Soderling: Mislim da bi najbolji Novak pobijedio najboljeg Rogera

13. 12. 2017 - 17:09
0
Shares

Nekadašnji četvrti teniser svijeta Robin Soderling kaže da bi možda osvojio Grand Slam titulu da mu mononukleoza nije skratila karijeru.

Šveđanin, dvostruki finalista Roland Garrosa, posljednji meč odigrao je u julu 2011. godine, sa nepunih 27 godina.

“Da, osvojio bih mnogo GS titula. Šalim se samo“, nasmijao se Šveđanin, “Posljednje tri-četiri godine karijere osjećao sam da imam šansu, iako nisam ubrajan u favorite, dok sam na početku karijere bio zadovoljan ako prođem dva-tri kola. Možda, možda bih osvojio Slam“.

Soderling je prvi čovjek i jedan od dvojice, uz Novaka Đokovića, koji je savladao Nadala na Roland Garrosu. Bilo je to u četvrtoj rundi 2009. godine.

“Sa njim mora da se igra agresivno. Ja tada uopšte nisam brinuo o njemu, samo sam želio da budem agresivan, da ga pritiskam i da mu ne dam mnogo vremena. Ako ostaješ na osnovnoj liniji i igraš oprezno, nemoguće ga je pobijediti. Rizikovao sam i ekstremno dobro sam pogađao“.

Ko je bolji – Đoković u svom prajmu ili Federer u svom prajmu?

“Oduvijek mi je teško išlo sa Rogerom. Sa Đokovićem i Nadalom mogao sam da odem sa terena sa utiskom da sam igrao dobro, ali Federer je činio da igram loše. Hm… Ipak, ako su obojica na vrhuncu, mislim da bi Novak više puta dobio Federera nego što bi bilo obrnuto. Kretao se tako dobro, mnogo je lopti vraćao, a to je teško za Rogera jer on možda igra prebrzo, možda bi se malo uspaničio. Mada, teško je reći“.

Učitaj još novosti