11. 12. 2017 - 09:26
Mersudin Ahmetović - kralj strijelaca Premijer lige BiH
907
Shares
Mersudin Ahmetović - kralj strijelaca Premijer lige BiH

GOLGETER SARAJEVA

Mersudin Ahmetović - kralj strijelaca Premijer lige BiH

11. 12. 2017 - 09:26
0
Shares

Konačno je spuštena zavjesa na prvi dio sezone u Premijer ligi BiH. Željezničar je prvi prošao kroz cilj, iako je Zrinjski u jednom trenutku bježao Plavima čak osam bodova.

Tim s Grbavice je furioznim finišem polusezone najavio da će jurišati na oba trofeja, a objektivno u Kupu BiH mu i nije preostala pretjerano jaka konkurencija.

Aktuelni prvak Zrinjski je odmah iza i uz Sarajevo te Široki Brijeg ovi rivali će se boriti za titulu, ali i pozicije koje vode u Evropu.

Mersudin Ahmetović je s dva pogotka odveo Bordo tim jučer do pobjede na izuzetno teškom terenu za igru u Vitezu, u uvjetima koji su više podsjećali na hokej nego na fudbal.

Tako je stasiti napadač potvrdio da trenutno nema prave konkurencije među topnicima Premijer lige BiH, te sa 13 golova drži sami vrh liste strijelaca.

Odlični Luka Menalo iz Širokog i Goraz Zakarić iz Željezničara dijele drugo mjesto sa po četiri gola manje, dok su iza njih dvojac Zrinjskog Bilbija - Filipović te Velkoski iz Sarajeva. Oni su protivničke mreže pogađali po osam puta.

Elvir Koljić iz Krupe postigao je šest pogodaka, dok su Čabraja (Široki), Fajić (Krupa), Mahmutović (Čelik) i Mujagić (Mladost) tresli mreže u pet navrata.

Na proljeće nas očekuje zanimljiv rasplet u borbi za sami vrh, ali i onaj na vrhu liste strijelaca. Tada ćemo saznati da li Ahmetović može nastaviti s odličnom formom ili će neko drugi preuzeti primat...

Učitaj još novosti