11. 12. 2017 - 09:20
"Vječiti" čekaju rivale u Evropskoj ligi: Evo koga mogu...
907
Shares

ŽRIJEB U NYONU

"Vječiti" čekaju rivale u Evropskoj ligi: Evo koga mogu izvuči, a Napoli, Borussia i Lyon vrebaju iz drugog plana

11. 12. 2017 - 09:20
0
Shares

Osim Lige prvaka, danas ćemo saznati i parove drugog kola u Evropskoj ligi. S nestrpljenjem se žrijeb očekuje u Beogradu, gdje Crvena zvezda i Partizan su ostvarili veliki uspjeh.

Vječiti rivali s nestrpljenjem čekaju današnji žrijeb šesnaestine finala Evropske lige i rivale za proljeće. Partizan i Crvena zvezda su među nepovlaštenima i Milan, Arsenal, CSKA Moskva, Lazio, Atletico Madrid samo su neki od njihovih potencijalnih rivala.

Od 13:00 sati u Nyonu biće obavljen žrijeb drugog po rangu UEFA klupskog takmičenja, a prvi put u historiji beogradski rivali će zajedno čekati rivale za evropsko proljeće. Ove godine su oba kluba prvi put igrala zajedno grupnu fazu nekog UEFA takmičenja i napravili su i dodatni iskorak sjajnim igrama u šest kola.

Kao što je rečeno, oba tima su u grupi nepovlaštenih, a potencijalni rivali su im Milan, Arsenal, Atalanta, Athletic Bilbao, Atletico Madrid, Braga, CSKA Moskva, Dinamo Kijev, Lazio, Leipzieg, Lokomotiv Moskva, Plzen, Salzburg, Sporting, Villareal i Zenit.

Osim evropskog proljeću u oba kluba mogu da budu zadovoljni i finansijskom stranom... Ne računajući TV prava, prihode od prodatih ulaznica, marketinga i sponzora, Partizan je do sada od UEFA inkasirao 6.200.000 eura, a Crvena zvezda 5.800.000. Iz Zvezde su objavili da su od prodatih ulaznica u grupnoj fazi (Arsenal, BATE i Koln) zaradili 1.500.000 eura, a mediji u Srbiji pišu da tu treba dodati i milion od ulaznica za mečeve kvalifikacija. Gradski rival zaradio je oko 500.000, s tim da su meč protiv Dinama iz Kijeva u grupnoj fazi i Videotona u kvalifikacijama igrali pred praznim tribinama.

Još dosta novca čeka oba rivala ukoliko nastave u istom ritmu, pa bi tako za plasman u osminu finala zaradili 750.000, četvrtfinale donosi milion, polufinale 1.600.000, poraz u finalu 3.500.00 i trofej u Evropskoj ligi dodatnih 6.500.000 eura, ali i direktan plasman u grupnu fazu Lige prvaka naredne sezone.

Prvi mečevi šesnaestine finala Evropske lige na programu su 15. februara, a revanši se igraju sedam dana kasnije. Nosioci na današnjem žrijebu revanš meč igraju pred svojim navijačima.

Povlašteni: Milan, Arsenal, Atalanta, Bilbao, Atletico Madrid, Braga, CSKA, Dinamo Kijev, Lazio, Leipzieg, Lokomotiv Moskva, Plzen, Salzburg, Sporting, Villareal, Zenit.

Nepovlašteni: AEK, Astana, Celtic, Crvena zvezda, Borussia Dortmund, FCSB, Kopenhagen, Ludogorets, Lyon, Marseille, Napoli, Nice, Ostersunds, Partizan, Real Sociedad, Spartak Moskva.

Učitaj još novosti