11. 12. 2017 - 08:18
Pjanić bi mogao završiti poput Bonuccija: Jedan od najboljih...
907
Shares
Pjanić bi mogao završiti poput Bonuccija: Jedan od najboljih evropskih klubova krenuo po bh. reprezentativca!

DON BALON

Pjanić bi mogao završiti poput Bonuccija: Jedan od najboljih evropskih klubova krenuo po bh. reprezentativca!

11. 12. 2017 - 08:18
0
Shares

Juventus i Inter su u najvećem italijanskom derbiju odigrali bez bodova, a kako je Napoli kiksao Nerazzurri su ostali lideri Serie A.

Tim Luciana Spallettija je tako prošao neokrznut gostovanja Romi, Napoliju i Juventusu, te s pravom sanja naslov prvaka i prekid serije Stare dame.

Ipak, glavna tema na Apeninskom poluostrvu je naš Miralem Pjanić, ali ne zbog odličnih igara. Naime, u samom finišu imao je žestok sukob s trenerom Allegrijem.

Dan nakon derbija očekivano su oba negirali da ima netrpeljivosti, ali to je bilo više nego očito kada je u 85. minuti Pjanke napuštao teren.

allegri-pjanic

Italijani podsjećaju da je Allegri slične neprilike imao i sa stubom odbrane, Leonardo Bonuccijem. Prvo je uslijedilo hlađenje na tribinama, a onda i šokantan transfer u Milan.

Ove sezone već je strateg italijanskog prvaka imao velikih problema s Paulo Dybalom, koji je sinoć tek u finišu dobio priliku s klupe.

Italijanski mediji tvrde da će ukoliko ne dođe do pomirenja, bh. reprezentativac sigurno završiti na transfer listi.

PSG, Barcelona i Chelsea su u prošlosti iskazivali interes za Pjanićeve usluge, a u posljednje vrijeme tu su i manchesterski rivali.

Španski Don Balon je otišao korak dalje i tvrdi da se sjajni bh. reprezentativac nalazi na meti katalonskog ponosa, te da će ga Barca pokušati angažovati ukoliko im zaista propadne transfer Philippea Coutinha iz Liverpoola.

coutinho

Iako pojedini mediji tvrde da će Brazilac uskoro postati stanovnik "Nou Campa", to niko sa sigurnošću ne može tvrditi jer čelnici Redsa su izvisili astronomsko obeštećenje za svog najboljeg igrača.

To im nije spremna ispuniti ni velika Barcelona, a Pjanić bi bio znatno jeftinija investicija. Don Balon podsjeća da je Pjanićeva želja upravo da jednog dana obuče dres Blaugrane, te da bi već u januaru mogao pojačati njene redove.

Očekuje se da aktuelni lider Primere uskoro pošalje prvu ponudu koja će iznositi nešto više od 50 miliona eura. A onda će Allegri i Stara dama biti na potezu...

Učitaj još novosti