09. 12. 2017 - 23:06
Otkriveni detalji koji su obilježili Ronaldov život: Spasio je...
907
Shares
Otkriveni detalji koji su obilježili Ronaldov život: Spasio je brata iz pravog pakla, a ima još jedan jako dobar razlog zašto ne pije

MAMA DOLORES PROGOVORILA

Otkriveni detalji koji su obilježili Ronaldov život: Spasio je brata iz pravog pakla, a ima još jedan jako dobar razlog zašto ne pije

09. 12. 2017 - 23:06
0
Shares

Cristiano Ronaldo je u četvrtak po peti put osvojio Zlatnu loptu u izboru cijenjenog "France Footballa". 32-godišnjak je na ceremoniju proglašenja najboljih poveo kompletnu porodicu, pa i brata Huga Aveira, koji je imao znatno drugačiji život od Cristiana.

Naime, 10 godina stariji Hugo se godinama borio s ovisnošću o alkoholu, ali i o teškim drogama. Na kraju je Cristiano morao preuzeti sve u svoje ruke i brata izvuči iz pakla narkomanije.

Malo je poznato da je ponajbolji igrač svijeta dao pravo bogatstvo kako bi brata spojio s najboljim svjetskim liječnicima što je na kraju i urodilo plodom. Rezultat je taj da Hugo danas vodi Ronaldov muzej na rodnoj Madeiri.

"Da nije bilo njega, mislim da danas ne bi bilo ni Huga. Naravno da je njegov novac tu bio presudan, kao i njegova volja da mu se brat izvuče", rekla je Ronaldova majka Dolores.

Interesantno da je ovisnost ona crta koja se oduvijek provlačila kroz Ronaldovu porodicu. Otac Dinis umro je od problema s alkoholom kad je Cristiano imao samo 20 godina. To je i glavni razlog što Ronaldo nikada ne pije, barem ne više od čaše šampanjca ili jednog pića.

"To ga je strašno pogodilo i obilježilo mu život. Zakleo se da nikada neće biti kao njegov otac s kojim je bio izrazito blizak. On bi bio strašno ponosan na njega danas", rekla je Dolores.

Osim toga, Ronaldo je jedan od rijetkih fudbalera koji na tijelu nema ni jednu jedinu tetovažu. Razlog je taj što redovito donira krv pa smatra da bi je na ovaj način onečistio.

Sličnih problema s bratom ima i Lionel Messi. Više o tome saznajte ispod...

ON IDOL PLANETE, A BRAT MU MAFIJAŠ: Oružje, bande i život na potjernici Matiasa Messija

Lionel Messi jedan je od najboljih, a po mnogima i najbolji nogometaš u historiji. Zvijezda Barcelone i Argentine pet puta osvajala je Zlatnu loptu, 29 trofeja, od čega osam naslova Primere, četiri Lige prvaka...

Međutim, dok on uživa veliku naklonost gotovo cijelog svijeta, porodični problemi sastavni su dio i njegovog života. 

Prema pisanju argentinskih medija, njegov brat Matias nalazi se na potjernici tamošnje policije. Naime, on je pozvao obalnu stražu u pomoć jer se nasukao na pješčani sprud. Ipak, kad je policija stigla, na brodiću je vidjela krv i pronašla pištolj, on je tvrdio kako se isjekao tijekom nesreće, ali je ubrzo nakon toga nestao.

Policija traga za njim, a njegov dosje im je već poznat od ranije. Matias je već imao problema sa zakonom. Zbog napunjenog pištolja uhapšen je 2008. godine, 2011. je preživio pokušaj ubistva, a prošle godine skrivio je saobraćajnu nesreću.

I tom prilikom policija je kod 34-godišnjaka pronašla pištolj, pa je za kaznu morao provesti sedam dana na dobrovoljnom radu te se odreći alkohola i droge te platiti 470.000 eura troškova.

Također, Matias je, tvrde mediji, član ozloglašene kriminalne grupe iz Rosarija. U cijeloj priči sigurno nije lako ni Lionelu, koji će na Svjetskom prvenstvu u Rusiji s Argentinom igrati protiv Hrvatske u grupi D. 

Učitaj još novosti