09. 12. 2017 - 22:31
Gattuso povlači radikalan potez: Dva ponajveća pojačanja...
907
Shares
Gattuso povlači radikalan potez: Dva ponajveća pojačanja odlaze već u januaru!

SILVA I CALHANOGLU

Gattuso povlači radikalan potez: Dva ponajveća pojačanja odlaze već u januaru!

09. 12. 2017 - 22:31
0
Shares

Italijanski mediji tvrde kako je Milan spreman poslati novopridošle Andrea Silvu i Hakana Calhanoglua na posudbu u januaru do kraja sezone.

Rossoneri se nalaze u krizi nakon što su dali otkaz Montelli te su pod privremenim trenerom Gattusom uspjeli samo remizirati s Beneventom kojem je to bio prvi bod u sezoni te su u Evropskoj ligi izgubili na gostovanju od Rijeke 2:0.

Kako bi prikupili dodatna sredstva za poslovanje unutar finansijskog fair-playa planiraju se privremeno "riješiti" napadača i veznjaka. 

Napadač Andre Silva (22) stigao je ovo ljeto iz Porta za ogromnih 38 miliona eura te je zabio osam pogodaka za Milan ove sezone, ali niti jedan od njih nije bio u Serie A.

Calhanoglu (23) je došao iz Bayer Leverkusena za 22 miliona eura te su ga sitne ozljede kao i loša fizička pripremljenost izbacile iz konkurencije za prvu momčad.

Kako im vrijednost ne bi nastavila padati u Milanu, čelnici kluba ih žele poslati na posudbu kako bi se mogli vratiti u formu i tako ponovno oživiti svoje potencijale te podići cijenu u slučaju ljetne prodaje.

Učitaj još novosti