09. 12. 2017 - 19:45
Iz Bihaća krenula bh. promocija trećeg izdanja...
907
Shares
Iz Bihaća krenula bh. promocija trećeg izdanja 'sportskivremeplov.ba' Muhameda Bikića

KAPITALNO DJELO

Iz Bihaća krenula bh. promocija trećeg izdanja 'sportskivremeplov.ba' Muhameda Bikića

09. 12. 2017 - 19:45
0
Shares

Nakon svjetske premijere, te jubilarne 20. promocije u Las Vegasu, odnosno Chicagu, treće dopunjeno izdanje knjige sportskivremeplov.ba Muhameda Bikića promovirano je večeras i u Bihaću, odakle će uslijediti nastavak turneje po jedinoj nam domovini.

Novinar Muhamed Bikić je po 21. put predstavio svoju treću knjigu koja govori o velikanima bh. sporta, ljudima koji su svojim sportskim uspjesima postali i ostali dio sportske historije ovdašnjih prostora, te proslavili našu zemlju širom svijeta.

1

Promotori su bili najbolja bh. kuglašica Nasiha Selimović i sjajni bh. džudista Harun Sadiković.

"Drago mi je da sam dio ove priče, koja govori o historiji bh. sporta. Ipak, nismo zaboravljeni", poručila je Nasiha Selimović, dok je Harun Sadiković dodao:

"Muhamed je odličan primjer da je svaki sport bitan, a to je pokazao i u svojoj knjizi, kao što to radi u emisijama, u kojima sam i ja bio gost."

3

"Kao i što sam obećao nakon svjetske premijere u Americi, odmah po povratku sam krenuo s promocijama od Bihaća. Hvala vam dragi Krajišnici", rekao je autor ovog kapitalnog djela.

4

Uoči promocije, kolega Bikić je obišao mezar Bišćanina, saborca s Trga heroja, Adnana Midžića, koji je tragično stradao u agresiji na jedinu nam domovinu.

24852590-1510983895652539-5779504619745520504-n

 

U proteklom periodu, od kako je ugledala svijetlo dana, pored dvije spomenute promocije u Americi, knjiga sportskivremepov.ba predstavljena je u Sarajevu (dva puta), Zavidovićima (dva puta), Bugojnu, Brezi, Mostaru, Zenici, Plavu (Crna Gora), Travniku, Visokom, Kaknju, Odžaku, Ilijašu, Tuzli, Goraždu, Varešu i Jajcu.

Inače, Muhamed Bikić je ove sedmice od Olimpijskog komiteta BiH dobio Specijalnu nagradu za medijsku promociju olimpijskih vrijednosti. 

Učitaj još novosti