28. 11. 2017 - 11:14
Povratak jednog od najomiljenijih likova: Šamarao Pirla i De...
907
Shares
Povratak jednog od najomiljenijih likova: Šamarao Pirla i De Rossija, Ibra ga ubacio u kantu za smeće...

GENNARO GATTUSO

Povratak jednog od najomiljenijih likova: Šamarao Pirla i De Rossija, Ibra ga ubacio u kantu za smeće...

Index.hr
28. 11. 2017 - 11:14
0
Shares

Jedan od omiljenih nogometnih likova vraća se na veliku scenu. Gennaro Gattuso danas će u 13:30 sati biti predstavljan kao novi trener Milana, na čijoj će klupi naslijediti Vincenza Montellu, koji je dobio otkaz poslije loših rezultata u Serie A.

Legendarni Rino odigrao je za Rossonere 468 utakmica u 13 godina (1999 - 2012), zabio 11 golova, osvojio deset trofeja (dvije Lige prvaka), te s Italijom bio svjetski prvak u Njemačkoj 2006. godine. S druge strane, kao trener je radio u švicarskom Sionu (igrač-strateg), Palermu, grčkom OFI Crete i Pisi, a posljednjih mjeseci vodio je mladu momčad Milana, koju ostavlja Alessandru Luppiju na trećem mjestu sa svega dva boda od Atalante, te tri od vodećeg Intera.

"Imao sam dug, ljubazan i prijateljski telefonski razgovor s mojim starim ratnikom Gattusom. Sretno! Forza Rino i, naravno, Forza Milan", oglasio se i bivši predsjednik kluba Silvio Berlusconi. 

Tijekom igračke karijere Gattuso je bio sinonim borbe i igrač koji nikada ne odustaje. Tehnički nije bio na razini Clarence Seedorfa, Andree Pirla, Kake ili Alessandra Del Piera i Francesca Tottija u reprezentaciji, ali je zato fizički bio važna karika ekipe, u kojoj su majstori baš mogli igrati kako su željeli, jer je ratnik ispravljao sve njihove pogreške.

Uvijek impulzivan bio je teška prepreka za sve rivale. Jednostavno, nikad nije odustajao na travnjaku, ali ni izvan njega. Pirlo je u svojoj biografiji govorio o danima provedenim s njim. 

"Zvali smo ga Rino de Janeiro i kad bi krenuo pričati nismo mu dali da završi rečenicu. Znao me je i udariti, ali smo mu se često znali osvetiti, kako u Milanu, tako i u reprezentaciji. Znali smo ga Daniele De Rossi i ja buditi pijani, a onda bi trčao za nama i šamarao nas. Također, znao nas je 'ubiti' vilicom, zbog čega smo propustili niz utakmica", otkrio je Pirlo.

Naravno, tu su i neke od najboljih izjava novog trenera Milana zbog kojih ga ljubitelji nogometa toliko vole. 

“Kad vidim što rade Pirlo i Ronaldinho, shvatim da sam uvreda za nogomet i često sam razmišljao bavimo li se istim sportom. Jednostavno, često sam razmišljao o kraju karijere zbog toga". 

“Nisam Brad Pitt, ali par puta sam vidio ružnijeg tipa od mene".

“Ako me Marcello Lippi eliminira iz reprezentacije, vezat ću se lancima za autobus. Neće me se lako otarasiti".

“Što radim kad izgubim? Odem kući, napravim sendvič i pretvaram se da mi je to protivnik koji me je pobijedio".

“Nismo mi Englezi da pravimo doček za drugo mjesto. Pred finale Svjetskog prvenstva u Berlinu bio sam toliko nervozan da sam išao u toalet 28 puta".
 
“Kaka je fenomen. Ako mu ne daju Zlatnu loptu, kupit ću mu ja jednu".
 
“Prije bih se ubio nego što bih namjestio utakmicu. Polomio bih noge suigraču koji bi to uradio".
 
“Nemojte da vas ovaj Pirlo prevari s licem anđela. Ukrao mi je telefon i poslao poruku Adrianu Gallianiju kao da mu nudim svoju sestru".
 
“Zaustavila me švicarska policija. Nisu mi tražili mito, pa sam se odlučio preseliti ovdje".

“Kako čuvati Lionela Messija? Ako nemaš pištolj, udari ga, mada ne vjerujem da će pomoći".


 Udarao je, ali i bio udaran tijekom utakmica. A tako je bilo i izvan travnjaka, gdje je nekad bio glavni, a nekad...

"Sjećam se, cijelo jutro Gattuso je provocirao Zlatana Ibrahimovića, koji je šutio. Međutim, nakon treninga ga je u jednom trenutku Zlatan zgrabio, okrenuo naglavačke i ubacio u kantu za smeće. Rino se nekoliko sekundi nije mogao izbaviti i samo je mahao nogama. U svlačionici je nastao nevjerojatan smijeh", ispričao je anegdotu Thiago Silva iz vremena dok su sva trojica igrala za Rossonere. 

Kada kažemo da je često bio glavni, onda to može potvrditi Stephan El Shaarawy...

"Gattusu se niti malo nije dopalo kada je čuo da sređujem obrve. Kada sam se jednom pojavio na treningu, šutnuo me je u zadnjicu i unio mi se u lice rekavši mi da sam na treningu i da trebam misliti samo o nogometu, a ne o obrvama i frizuri. Od mene je čak zatražio da obrijem glavu kad sam stigao u Milanello. Često me je maltretirao zbog toga, ali su mi u pomoć pritekli neki drugi igrači i rekli mu da me ostavi na miru", ispričao je El Shaarawy.
 
Bez dvojbe, bit će puno uzbuđenja na klupi Milana, jer Gattuso često zna napasti i svoje pomoćnike, kao što je to bio slučaj dok je radio u Pisi. Vratio se Rino na veliku scenu.

Učitaj još novosti