24. 11. 2017 - 20:26
Sjajna partija bh. igrača: Jusuf Nurkić sa 29 poena razbio...
907
Shares
Sjajna partija bh. igrača: Jusuf Nurkić sa 29 poena razbio Brooklyn Netse

NBA LIGA

Sjajna partija bh. igrača: Jusuf Nurkić sa 29 poena razbio Brooklyn Netse

24. 11. 2017 - 20:26
0
Shares

Portland Trail Blazersi slavili su na gostovanju Brooklyn Netsima rezultatom 125-127.

Sjajan meč smo vidjeli u "Barclays centru", oba tima karakteriše brza igra, kao i raznovrsnost i atraktivnost u ofanzivi.

Domaći sastav je bio bolji rival u prvih 12 minuta, dobili su taj period igre sa 10 razlike, ali su se gosti vratili u drugoj dionici, koju su dobili sa 28-21, te se na odmor otišlo sa tri poena viška u korist Brooklyna.

Raspucale su se obje ekipe u nastavku, ali je ponovo nešto bolja bila gostujuća ekipa, te se u posljednjih 12 minuta ušlo sa svega pola koša prednosti za domaći sastav.

Uspjevali su košarkaši Brooklyna da održe prednost većim dijelom posljednje dionice, ali je Portland zaigrao jako dobro na samom kraju, pa su došli do preokreta.

Nurkić je ukrao jednu loptu ispod koša Netsa da bi potom pogodio uz faul, realizovao je i dodatno bacanje, te je na 20-ak sekundi do kraja donio tri poena viška Trail Blazersima.

Dinwiddie potom pogađa za dva na drugoj strani, uslijedila je sumnjiva odluka sudija u korist gostiju, da bi potom McCollum dobio dva penala, ali je bek Portlanda bio polovičan.

Jusuf Nurkić je odigrao fantastičan meč. Na parketu je proveo 31 minut, ubacio je 29 poena imao je 15 skokova, tri asistencije i četiri blokade. 

Učitaj još novosti