21. 11. 2017 - 12:12
Liga prvaka: Borba za nokaut fazu može završiti već ove sedmice
907
Shares
Liga prvaka: Borba za nokaut fazu može završiti već ove sedmice

VEČERAS PRVI DIO

Liga prvaka: Borba za nokaut fazu može završiti već ove sedmice

21. 11. 2017 - 12:12
0
Shares

Ostala su još samo dva kola do kraja prve faze Lige prvaka, a večeras se igraju ključne bitke u borbi za prolaz skupine. 

Četiri kluba već su osigurala plasman u osminu finala (PSG, Bayern, Manchester City i Tottenham), a ne bude li većih iznenađenja, ove sedmice bismo mogli doznati i sve preostale sudionike. 

"Proljeće" u Ligi prvaka u utorak i srijedu love Manchester United, Basel, Roma, Chelsea, Barcelona, Juventus, Sevilla, Liverpool, Šahtar, Bešiktaš, Porto i Real Madrid.

Krenimo s večerašnjim susretima.

Grupa E

U ovoj grupi vodi Liverpool (8) ispred Seville (7), Spartaka (5) i Maribora (1). "Redsima" za prolaz treba pobjeda na gostovanju kod Seville ili bod ukoliko Maribor u Moskvi zaustavi Spartak. Sevilla može dalje ukoliko na svom terenu pobijedi Liverpool.

Grupa F

U grupi F Manchester City je osigurao prolaz, a korak do osmine finala je i Šahtar. Ukrajincima nastavak natjecanja u elitnom društvu osigurava remi u Napulju. Mogu dalje i u slučaju poraza, ali tada ne bi smjeli izgubiti s više od jednog pogotka razlike i morali bi postići pogodak. Manchester City vodi na ljestvici sa 12 bodova, Šahtar ima devet bodova, Napoli tri, a Feyenoord je bez bodova. U petom kolu sastaju se City - Feyenoord, te Napoli - Šahtar.

Grupa G

U grupi G prolaz u osminu finala može osigurati Bešiktaš i to ukoliko na svom terenu osvoji barem bod protiv Porta. U tom slučaju osigurat će i prvo mjesto. Dalje može i Porto i to ukoliko ostvari pobjedu u Istanbulu, a RB Leipzig ne pobijedi u Monacu. Turski sastav vodi na ljestvici sa 10 bodova, Porto je drugi sa šest bodova, RB Leipzig je treći sa četiri boda, a Monaco ima dva boda.

Grupa H

U grupi H prolaz u osminu finala je već osigurao Tottenham, a korak do potvrde prolaza je i evropski prvak Real Madrid. 'Kraljevski klub' gostuje kod APOEL-a i pobjeda ga sigurno vodi dalje, a bod mu je dovoljan ukoliko Borussija u Dortmundu ne pobijedio Tottenham. Trenutačno na tabeli vodi Tottenham sa 10 bodova, Real Madrid ima sedam bodova, dok Borussija i APOEL imaju po dva boda.

Učitaj još novosti