21. 11. 2017 - 11:17
Nove nevolje za Milan: Vlasnik prevario klub i navijače, a...
907
Shares
Nove nevolje za Milan: Vlasnik prevario klub i navijače, a sada ih UEFA izbacuje iz Evrope!

KO JE ZAPRAVO YONGHONG LI?

Nove nevolje za Milan: Vlasnik prevario klub i navijače, a sada ih UEFA izbacuje iz Evrope!

21. 11. 2017 - 11:17
0
Shares

Ekipa Milana daleko je od Lige prvaka, tačnije kasni 11 bodova i niko ozbiljan ne misli da bi se mogli vratiti u trku.

"New York Times" je objavio članak o poslovima gazde Lija, potvrdio da su njegovi članovi porodice bili u zatvoru zbog prevare, ali i da su priče o rudnicima koje posjeduje fantomske, odnosno da nema nikakav biznis te prirode. 

List je boravio u Kini i došao do istog zaključka na koji je ukazao Marcelo Lippi, niko od kineskih biznismena nije čuo za "Yonghong Lija", niti za rudnike koji su izvor njegovog bogatstva. Sa druge strane, prostorije njegove kompanije su prazne.

Nije ni jasno kako je uspio posuditi ogroman novac od Elliot Fonda iako je ovaj investicioni igrač poznat kao "jastreb", pozajmljuje novac sa velikim kamatama.

Sve je to još više uzdrmalo klub od loših rezultata, Montella kaže da smijehom prikriva bijes, a svi se pitaju zbog čega ga ne smijene, tim prije što je u lošim odnosima sa direktorom Mirabellijem.

Situacija je od loše krenula ka goroj. Naime, UEFA je, kako piše "Marca" odbila prijedlog Milana o FFP koji bi bio oročen na četiri godine. Milan je prošlog mjeseca podnio dokumentaciju i planove za četvorogodišnji period koji su potpuno nerealni.

Ako je ovo istina, sljedeći korak je FIFA plan koji bi predviđao vrlo jasne kriterijume i prijetnju izbacivanja iz Evrope, plus novčanu kaznu. Doduše, kako Milan igra, teško će vidjeti Evropu, ali će to dodatno obeshrabriti potencijalne investitore.

Učitaj još novosti