20. 11. 2017 - 14:55
Zašto su navijači Lyona držali dresove u 18. minuti protiv...
907
Shares
Zašto su navijači Lyona držali dresove u 18. minuti protiv Montpelliera?

FEKIR IZAZVAO OGROMNU INVAZIJU

Zašto su navijači Lyona držali dresove u 18. minuti protiv Montpelliera?

20. 11. 2017 - 14:55
0
Shares

Ako niste uspjeli gledati utakmicu Lyona protiv Saint-Etiennea par sedmica unatrag, Nabil Fekir je izazvao ogromnu invaziju na terenu nakon što je postigao peti i konačni gol na stadionu Geoffroy-Guichard.

U trenu koji su mnogi opisali kao ludilo, Fekir je kopirao Lionel Messijevo slavlje držeći dres okrenut prema tribinama. Igra je suspendovana oko 40 minuta, a slavlje je pokrenulo navijače Saint-Etiennea da istrče na teren.

Igrač je dobio žuti karton zbog prekomjernog slavlja, utakmica se nastavila i završila, ali Fekirove akcije su bile glavna razgovaračka tačka u Lyonovoj pobjedi od 5-0 protiv Saint-Etiennea.

Nakon svih kontraverzi tokom i nakon utakmice, Fekir je učinio nezamislivo i izjavio da ne žali zbog svojih postupaka, ali volimo njegovu iskrenost.

“Ne, ne žalim što sam učinio, istina je da je to možda gesta koja im se nije svidjela, ali sam samo slavio gol, ništa iza toga, bez ikakvih provokacija, možda to nije bila prava stvar, bilo je 5-0, ali to je samo nogomet.”

Nedugo nakon utakmice, pojavile su se vijesti da će LFP otvoriti istragu o proslavi gola.

Tada je otkriveno da Fekir nije bio dostupan za nedeljnu utakmicu protiv Montpelliera zbog suspenzije jednog kola, ali dvije sedmice kasnije, navijači Lyona su odlučili podržati Fekira na istinski nezaboravan način.

Držeći dres u rukama cijelu minutu, navijači Lyona su poslali poruku Fekiru i LFP-u.

Ljubitelji Lyona uistinu su odali čast Fekirovom slavlju. Nikada nismo vidjeli ništa slično.

Da li bi Fekir trebao dobiti suspenziju kada Ronaldo i Messi nisu?

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU: