18. 11. 2017 - 09:56
Šeici izvadili asa iz rukava: Prodat će odlični trozubac kako...
907
Shares
Šeici izvadili asa iz rukava: Prodat će odlični trozubac kako bi spojili najskupljeg i najboljeg igrača svijeta

CAVANI NA PRODAJU

Šeici izvadili asa iz rukava: Prodat će odlični trozubac kako bi spojili najskupljeg i najboljeg igrača svijeta

18. 11. 2017 - 09:56
0
Shares

PSG je ovog ljeta zaprepastio sve kupovinom Neymara za svjetski rekord od 222 miliona eura. Onda su bogati šeici odlučili da se tu ne zaustave, već su doveli i Kylian Mbappea na posudbu s obavezom kupovine narednog ljeta za čak 180 miliona eura.

Sigurno da se tu ne bi zaustavili da nije stigla prijetnja finansijskim fair-playom. Međutim, već sada stižu najave da će narednog ljeta nastaviti u prepoznatljivom stilu.

Brojni cijenjeni evropski mediji protekle sedmice su prenije vijest da je Cristiano Ronaldo zatražio od Realovog predsjednika Florentina Pereza da ga pusti na kraju sezone i to za razumnu odštetu, a ne 400 miliiona eura, koliko je zadnjih godina tražio od PSG-a i Manchester Uniteda. 

Osvajač četiri Zlatne lopte, iako ima ugovor s Kraljevima do 2021., navodno je nezadovoljan u Madridu i želi otići nakon devet dugih godina. Mnogi su Manchester United isticali kao favorita za njegovo dovođenje, ali je istina znatno drugačija.

PSG je odlučan da dovede 33-godišnjeg Portugalca po svaku cijenu, jer smatraju da s Neymarom, Mbappeom i njim konačno mogu ostvariti cilj - pokoriti Evropu i svijet. Ipak, da bi se to ostvarilo prvo će morati krenuti u rasprodaju zvijezda.

Tako su na listi za odstrijel već odlični Edinson Cavani (plaćen 64 miliona eura), Angel Di Maria (63) i Julian Draxler (40). Pitanje je samo koji će prvi napustiti Pariz...

Učitaj još novosti