17. 11. 2017 - 09:40
Saznao za smrt najboljeg prijatelja pa izašao na teren i...
907
Shares
Saznao za smrt najboljeg prijatelja pa izašao na teren i srušio Warriorse

SAZNAO ZA SMRT PRIJATELJA

Saznao za smrt najboljeg prijatelja pa izašao na teren i srušio Warriorse

17. 11. 2017 - 09:40
0
Shares

Mladog 21-godišnjeg igrača vodeće ekipe NBA-a Boston Celticsa, Jaylena Browna, pogodila je teška vijesti prije nego je njegova ekipa noćas ugostila aktualne prvake Golden State Warriorse.

Saznao je naime za smrt svog najboljeg prijatelja iz srednje škole, Trevina Steedea. Browna je to teško pogodilo, no nije odustao od utakmice protiv Warriorsa. Priznao je da mu je to bio veliki šok, no nakon razgovora s trenerom i obitelji pokojnog prijatelja odlučio je zaigrati.

˝On me nadahnuo da izađem i da zaigram u njegovom duhu. Sjećam se da nisam imao prijatelja, mijenjao sam školu zbog košarke, on mi je prišao nakon nekoliko dana na ručku i rekao da mogu sjediti kraj njega. Od tad smo bili najbolji prijatelji, bio mi je brat˝ - izjavio je Brown nakon susreta,.

Brown je na kraju bio igrač utakmice i pomogao je svojoj ekipi da nadoknadi zaostatak od 17 poena razlike i upiše 14. pobjedu zaredom. Ubacio je 22 poena uz tri trice, sedam skokova, dvije ukradene lopte i dvije blokade za 34 minute provedene na terenu. Njegova je ekipa slavila 92:88.

Nakon utakmice Kyrie Irving dao mu je loptu koju je Brown uzeo za uspomenu uz riječi: ˝Ovo je za Trevora˝.

˝Bilo mi je teško sabrati se nakon toga, nisam želio napuštati svoju sobu. Nakon razgovora s njegovom majkom i obitelji odlučio sam zaigrati, oni su me inspirirali. Nisam bio u stanju igrati˝ - poručio je mladi košarkaš Celticsa.

Njegov Boston je nakon ove pobjede na omjeru 14-2 i najbolja je ekipa NBA lige. Brown je velik dio toga jer prosječno ubacuje 15,1 poen i hvata 6,8 skokova za prosječno 32 minute na terenu. Iz igre gađa solidnih 44 posto, a izabran je kao treći pick prošlogodišnjeg drafta. U prvoj sezoni u ligi nije imao zapažen učinak jer mu je minutaža bila duplo manja, ali sada dokazuje kako je 'prava stvar' i kako njegovo vrijeme tek dolazi.

Učitaj još novosti