16. 11. 2017 - 21:40
Otkriven pravi razlog što je Man. United kupio Di Mariju: Ovo...
907
Shares
Otkriven pravi razlog što je Man. United kupio Di Mariju: Ovo je iznenadilo fudbalski svijet

MARKETING

Otkriven pravi razlog što je Man. United kupio Di Mariju: Ovo je iznenadilo fudbalski svijet

16. 11. 2017 - 21:40
0
Shares

Manchester United je doveo Angel Di Mariju jer su ‘htjeli prodati dresove’, a ne zato što su mislili da će Argentinac biti uspjeh na terenu.

To je rekla Debora Gomes, koja je bila prevoditelj na Old Traffordu tokom Di Marijine sezone nakon što se preselio iz Real Madrida 2014. godine. U brazilskoj emisiji Esporte Interativo je rekla:

“Primijetila sam mnogo toga, imala sam priliku razgovarati sa njim, bio je nesretan u klubu.”

“Prvo, nije mogao komunicirati ni sa kim, a drugo, jer je shvatio da ga klub nije kupio, jer su mislili da će im donijeti titule i jer je dobar igrač”.

“Nego, jer su jednostavno htjeli prodavati dresove, to sam čula u klubu kako ljudi govore. Di Maria prodaje dresove, pa ćemo ga kupiti. Zato nije bio sretan.”

Nije neuobičajeno da se igrač potpisuje sa namjerom marketinga i ciljanjem prihoda, ali Di Maria je možda preskup igrač da se preuzme takav rizik.

29-godišnjak se borio sa sistemom bilo to na krilu ili u ulozi broja 10.

Uprkos uspjehu bivše Benficine zvijezde, Angel Di Maria je uživao tokom četiri godine provedene u Real Madridu, njegova solitarna godina u Engleskoj je bila sramotna i jedna od najgorih sezona za nekog igrača u Premier lige.

Učitaj još novosti