14. 11. 2017 - 14:54
Bravo Zmajići: Rutinskom pobjedom izboren elitni krug...
907
Shares
Bravo Zmajići: Rutinskom pobjedom izboren elitni krug kvalifikacija

SAVLADANA ANDORA U UGLJEVIKU

Bravo Zmajići: Rutinskom pobjedom izboren elitni krug kvalifikacija

14. 11. 2017 - 14:54
0
Shares

Juniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Ugljeviku savladala Andoru 2:1 i tako osigurala plasman u elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

BiH je bila apsolutni favorit, a gosti su se opredijelili za klasični bunker i čuvanje svog gola. To su uspijevali sve do finiša prvog dijela, tačnije 41. minute.

Tada je uslijedio brzi kontranapad Zmajića, koji je završio fudbaler holandskog PSV-a Amar Ćatić. Ujedno to je bio i rezultat prvog dijela meča.

Samo osam minuta u nastavku bilo nam je dovoljno da dupliramo prednost. S 11 metara siguran je bio Jasmin Čeliković, a prethodno je nepropisno zaustavljen Šabanadžović.

Ipak, Andora je samo dva minuta poslije stigla do pogotka. Fernandez je izborio penal, a onda ga i sam realizovao za konačnih 2:1.

Andora je u 79. minuti ostala s igračem manje zbog isključenja Grau Sampera, ali se rezultat do kraja utakmice nije mijenjao.

Izabranici Tonija Karačića su današnjim trijumfom završili na drugom mjestu u grupi 11 sa šest bodova, odmah iza Francuske koja je osvojila bod više nakon današnjeg remija s Gruzijom. 

BiH – Andora 2:1 (Ćatić 41., Čeliković 53. pen – Fernandez 55. pen)

BiH: Kovač, Gazibegović, Čeliković, Sadiku (Velić), Danilović, Smajić (Kosanić), Šabanadžović, N. Hadžić, B. Hadžić (Resić), Čatić, Šabanović.

 

Učitaj još novosti