14. 11. 2017 - 14:41
Jedan od najboljih fudbalera u historiji poručio: Hoću da...
907
Shares
Jedan od najboljih fudbalera u historiji poručio: Hoću da budem selektor Srbije!

ROBERTO CARLOS

Jedan od najboljih fudbalera u historiji poručio: Hoću da budem selektor Srbije!

14. 11. 2017 - 14:41
0
Shares

Čuveni brazilski fudbaler Roberto Carlos kaže da za njega plasman Srbije na Mundijal u Rusiji nije iznenađenje i, tokom boravka u Beogradu, poručuje da ne bi imao ništa protiv da se baš naši "orlovi" u finalu Svetskog prvenstva sastanu s njegovom nacionalnom selekcijom, kao i da bi rado prihvatio poziv da bude selektor naših susjeda.

"Pratim reprezentaciju Srbije, ima mnogo važnih igrača, pratim i vašu ligu i dopada mi se stil fudbala. Plasman u Rusiju za mene njje iznenađenje jer imate sjajne igrače, srećan sam zbog vas i želim vam mnogo sreće u Rusiji. Čestitam igračima i da im kažem da sada dolazi ono najljepše. Biću u Rusiji i pratiću vaš tim uživo", rekao je Roberto Carlos, prenose srbijanski mediji.

Jedan od najboljih lijevih bekova u historiji fudbala boravi u Beogradu gdje pohađa trenersku školu FSS.

"Hvala Savezu, predsjedniku Kokezi, profesorima koji su mi otvorili vrata. Još ne govorim srpski, ali naučiću, ovde je drugačija kultura od one koju sam dosad upoznao, živio sam u Brazilu, Španiji, Italiji, Rusiji i Turskoj. Često sam dolazio ovdje, ljudi su divni i sjajno se ophode prema meni. Imaze strast prema fudbalu, vidio sam to na časovima. Znate, lako je igrati fudbal, ali biti trener je teško. Mora mnogo da se uči", priznaje Carlos.

On je na pitanje da li bi prihvatio kada bi mu ponudili posao selektora Srbije bio veoma direktan.

"Da, prihvatio bih poziciju selektora ako bi mi to ponudili. Imate odlične igrače i svako bi poželio da bude trener takvog tima", nije skrivao svoje oduševljenje "orlovima" čuveni Brazilac.

Fudbaler koji je bio prvak svijeta 2002. godine nada se da njegova selekcija posle debakla na minulom mundijalu može do titule u Rusiji.

"Nakon poraza od Nijemaca 7:1 popravila se situacija, novi selektor je Tite, tu je veliki broj novih igrača na čelu s Neymarom. Tim je reorganizovan i vjerujem da mogu do titule u Rusiji. Glavni konkurenti biće Njemačka, Španija i Argentina. Nemam ništa protiv da igramo i finale sa Srbijom", rekao je Roberto Carlos.

On trenutno obavlja posao ambasadora Reala i kako je naveo, za sada, nema ambiciju da postane trener slavnog kluba.

"Imam još pet godina taj ugovor. Zidane obavlja sjajan posao kao trener i nemam takve aspiracije. Stekao sam mnoga iskustva, ali ubrzo ću ponovo biti na terenu", rekao je Carlos, uz konstataciju da Real kma najboljeg fudbalera na svijetu, Cristijana Ronalda, i da je favorit za sve titule.

Učitaj još novosti