13. 11. 2017 - 17:06
Zvijezda Lyona pred transferom u Arsenal
907
Shares
Zvijezda Lyona pred transferom u Arsenal

GLAVNA VIJEST U LONDONU

Zvijezda Lyona pred transferom u Arsenal

13. 11. 2017 - 17:06
0
Shares

Engleski medij jutros svi prenose ‘glavnu vijest’ u Londonu: Nabil Fekir pred potpisom za Arsenal! Mladi Francuz koji je tek napunio 24 godine igra najbolji nogomet u svojoj karijeri i trenutno je jedan od najboljih igrača u Ligue 1 uz zabijenih 11 golova i 3 asistencije u 11 utakmica. Ovih dana mediji iz Katalonije pišu kako je tom transferu najbliže upravo Barcelona, mediji iz Madridu pišu kako je Zidane već u razgovoru s Fekirom, a mediji iz Londona pišu kako je Fekir pred potpisom za Arsenal. Nema dileme Nabil Fekir vruća je roba!

Vruća roba kakva je Fekir puno košta, a to je u ovom slučaju navodno 60 miliona funti, odnosno 68 miliona eura. Ukoliko je informacija tačna bio bi to najskuplji transfer u historiji ‘topnika’, dok je njihov dosadašnji najskuplji transfer bio upravo ovo ljeto kada je Lacazette došao u Arsenal iz Lyona za 60 mil. eura. Dakle, upravo bi taj transfer mogao biti ključ dovođenja Fekira ukoliko su klubovi ostali u dobrom odnosu nakon transfera Lacazetta.

JOŠ JEDAN RAZLOG ZAŠTO JE ARSENAL U PREDNOSTI ISPRED REALA I BARCE

Real Madrid i Barcelona traže igrače koje mogu dovesti u ovom zimskom prijelaznom roku kako bi pojačali svoj kadar za ključni dio sezone kada im treba široka klupa za lov na sve trojefe, a posebno za Ligu prvaka. Klubovi poput Reala i Barce upravo u Fekiru vide idealno pojačanje jer njegov Lyon ne igra Ligu prvaka što znači da bi Fekir već na proljeće mogao nastupati u klubu koji igra Ligu prvaka.

Lyon to ne želi. U pregovorima sa svim klubovima Lyon je jasno naznačio kako im je u cilju zadržati Fekira do kraja sezone zbog svojih vlastitih ambicija u Evropa ligi i domaćem prvenstvu. S druge strane, Arsenal ima vremena, oni također ne igraju Ligu prvaka i oni sada već gledaju pojačanja za sljedeću sezonu, a ne za proljeće. Svjesni su kako je Francuska jedan od favorita za osvajanje Svjetsko prvenstva i kako bi njegova cijena mogla biti samo još veća na ljeto pa su već sada u ozbiljnoj akciji dovođenja ovog super atraktivnog playmakera koji je ujedno i kapiten Lyona.

Učitaj još novosti