05. 11. 2017 - 09:10
Bayern otima Juventusu dva izuzetna, a besplatna pojačanja
907
Shares
Bayern otima Juventusu dva izuzetna, a besplatna pojačanja

PRAVI POSAO

Bayern otima Juventusu dva izuzetna, a besplatna pojačanja

05. 11. 2017 - 09:10
0
Shares

Juventus se posljednjih godina specijalizovao za dovođenje igrača kojima ističe ugovor. Na taj način su uzimali Pirla, Llorentea, Pogbu, Comana, Khediru, Alvesa... Međutim, ne upali uvijek ni ta taktika. Jedan od težih udaraca za Juve je bio kada su izvisili za Witsela, ubjeđeni da će doći kod njih kao slobodan igrač. Belgijanac ih je izigrao zbog kineskih miliona...

Sada Juve dolazi u sličnu situaciju sa još jednim besplatnim pojačanjem koje je naciljao - Emreom Canom. Još od ljetos je Njemac iz Liverpoola jedan od Juventusovih prioriteta za sljedeću sezonu. Ušao je u poslednju godinu ugovora, a s obzirom na dogovoreni dolazak Nabija Keite, neizvjesno je da li će mu Redsi ponuditi novi ugovor.

Juve već mjesecima ubjeđuje Cana da im se pridruži kao slobooan igrač, ali sada je dobio ozbiljnu konkurencije. Njemačkog reprezentativca želi i Bayern, a svi znamo šta se dešava kada Bayern baci oko na nekog domaćeg fudbalera. Njemački fudbaleri najradije biraju odlazak u Minhen pa bi Juventus mogao da izvisi za planirano pojačanje.

Bayern je konkurent Juventusu i za još jedno planirano pojačanje bez obeštećenja. Riječ je o Leonu Goreztki. Uprkos sjajnoj ponudi kluba iz Gelzenkirhena da produži ugovor pod mnogo boljim finansijskim uslovima, on će najverovatnije napustiti Schalke kao slobodan igrač sljedećeg ljeta.

Učitaj još novosti