04. 11. 2017 - 11:45
Čelnike Barce ni Neymar nije ovako razljutio: Stigao kao...
907
Shares
Čelnike Barce ni Neymar nije ovako razljutio: Stigao kao ogromno pojačanje, a sad odlazi za pravu 'siću'

ARDA TURAN

Čelnike Barce ni Neymar nije ovako razljutio: Stigao kao ogromno pojačanje, a sad odlazi za pravu 'siću'

04. 11. 2017 - 11:45
0
Shares

Ernesto Valverde je odmah po dolasku na klupu Barcelone olako otpisao Ardu Turana. Sjajni Turčin istina nije ni sjena nekadašnje vedete Atletico Madrida, ali mnogi smatraju da je zaslužio bar neku šansu.

Ipak, ove sezone nije upisao ni nastup u dresu Katalonaca, a tako će izgleda i ostati. Istina, nastupio je u tom periodu za tursku selekciju, s kojom i nije imao previše uspjeha.

Sve to pomjerilo ga je na margine evropskog fudbala, ovog ljeta je uprkos jasnom stavljanju u drugi plan ostao na "Nou Campu". Ipak, stvari bi se trebale promijeniti već početkom januara.

arda-turan-digne-barcelona

Podsjećamo, početkom godine odbio je unosnu ponudu za prelazak u Kinu, Barci je trebalo pripasti čak 44 miliona eura odštete, a njemu izdašna plaća, no odlučio je ostati u klubu i time zapravo najviše naškodio sebi.

Barcelonine čelnike, koji ga se već neko vrijeme pokušavaju riješiti, samo je iznervirala odluka o ostanku jer su mogli vratiti 41 milion eura, koliko su za njega platili Atleticu, ali ovako će ostati bez tog novca i u januaru ga posuditi Galatasarayu za "siću". Samo da ga se oslobode, a i njegove visoke plate.

"Arda Turan je odličan igrač, s obzirom na to da su nam pojedini napadači povrijeđeni, dobro će nam doći. On je ime koje nam je potrebno kako bismo popunili ofanzivnu liniju“, rekao je trener Galatasaraya Igor Tudor.

„On je baš nogometaš kakvog volim, timski igrač, vrijedan radnik i uvjeren sam da je odličan izbor“, zaključio je Tudor.

Učitaj još novosti